keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Amazon Kindle Fire

Yhdysvalloissa Kindle Firella hintaa on vain 199 dollaria, jolla se sijoittuu aivan edullisimpien tablettien joukkoon. Yhdysvalloissa Kindle Fire on tulossa saataville 15. marraskuuta ennakkotilausten alkaessa nyt.
http://fi.mobnifo.com/2011/09/28/amazon-paljasti-edullisen-seka-yksinkertaisen-kindle-fire-tablettinsa/

Varsin edulliseksi hinnoiteltu tabletti.

Tabletin näyttö on kooltaan seitsemän tuumaa ja tarkkuudeltaan 1024×600 pikseliä, tukee enintään kahden sormen monikosketusta, on toteutettu IPS-tekniikalla, toistaa 16,7 miljoonaa väriä ja on suojattu Gorilla-lasilla. Tablettia pyörittää tuplaydinsuoritin ja sisäistä tallennusmuistia on tarjolla kahdeksan gigatavua. Ohjelmistopuolen osalta tarjolla on Amazonin rankasti muokkaama Android-käyttöjärjestelmä (versio Gingerbread 2.3.5).
http://fi.mobnifo.com/2011/09/28/amazon-paljasti-edullisen-seka-yksinkertaisen-kindle-fire-tablettinsa/

Amazonin tabletti on suhteellisen edullinen mutta esim. Archos G9-sarja tarjoaa parempaa teknologiaa vain hieman kalliimmalla hinnalla.
http://www.wired.com/cloudline/2011/09/amazon-silk/

Amazonin tabletti käyttää Silk pilviselainteknologiaa.
Silk is the first truly new, mass-market, client software delivery mechanism to be built from the ground up with the cloud—not just the web, but the cloud—in mind. But before we look at what Silk is, it’s helpful to take a quick glance at one thing it’s not.
http://www.wired.com/cloudline/2011/09/amazon-silk/

However, when Silk is run in cloud mode, it can off-load some of the the parts of the browsing and rendering process to EC2. In cloud mode, EC2 acts as a sort of cache plus proxy for browsing, and it also can dynamically take over parts of the page rendering pipeline from the client. Let’s look at each of these features in turn.
http://www.wired.com/cloudline/2011/09/amazon-silk/

To speed up browsing, Silk uses EC2 to carry out some of the functions of a proxy server and a cache. The client portion of Silk passes a URL to the EC2-hosted portion, which then goes out and fetches all of the parts necessary for rendering the URL—HTML, CSS, images, Javascript, etc.. Since many of these resources are coming from sites hosted on Amazon’s cloud, EC2 will be able to load them very quickly and, though Amazon didn’t mention this in the announcement, without paying any kind of transport costs since that internal AWS traffic doesn’t go over the public Internet and is essentially “free” to Amazon.
http://www.wired.com/cloudline/2011/09/amazon-silk/

Amazonin EC2 pilvi sitten esiprosessoi sivuja (kompressoi, vaihtaa resoluutioita jne). Ehkä poistaa tarpeettomia osia jne...
http://amazonsilk.wordpress.com/

http://www.intomobile.com/2011/09/28/now-amazon-knows-every-website-you-visit-they-build-ad-network/

Amazonin Silk on mielenkiintoinen tapa ratkaista mobiililaitteissa oleva tarve prosessoriteholle. Siirtämälle suurimman osan tietojenkäsittelystä pilveen, prosessoritehon (ja muistin) tarve päätelaitteessa pienenee dramaattisesti. Lisäksi pilvessä on mahdollista toteuttaa toiminnallisuutta jota ei pystyisi päätelaitteessa (selaimessa) toteuttamaan halvalla.
http://tietsikka.blogspot.com/2011/09/ztelta-nvidia-tegra-3-tabletti.html

Toinen vaihtoehto suorituskyky ongelmien ratkaisemiseen on nopeammat prosessorit ja isommat muistit mutta ne maksavat ja vievät energiaa mikä ei Amazonin ratkaisussa ole ongelmana. Amazon pystyy ostamaan prosessoritehoa pilveen tukkumarkkinoilta ja ilmeisesti se on halvempaa kuin päätelaitteen tekeminen tehokkaammaksi (lisäksi prosessoritehoa voidaan päivittää myös jälkikäteen).
http://tietsikka.blogspot.com/2011/09/nvidia-tegra-3ssa-5-ydinta.html

Tietysti tietoturvan kannalta Amazonin ratkaisu antaa Amazonille kaiken tiedon kaikesta mitä käyttäjä tekee eli Amazon näkee ihan kaiken (literaalisesti, ei symbolisesti).
http://zlstudios.net/2011/09/amazon-announces-7-inch-kindle-fire-costs-200

Amazon on jo pitkään investoinut paljon pilveen eli uusi Silkki selain ei ole yllätys.
http://tietsikka.blogspot.com/2011/09/samsung-galaxy-tab-77.html

http://tietsikka.blogspot.com/2011/09/amazonin-tabletti.html

Ilmeisesti Amazonin pääkonttorissa on paljon pilviä ja vesihöyrystä on tullut iso ongelma. Toivottavasti pahimmat home ongelmat voidaan välttää riittävällä tuuletuksella.
http://tietsikka.blogspot.com/2011/09/meizu-mx-maailman-ensimmainen-4-ydin.html

Amazonin Silkki selain teknologiaa voi varmaan käyttää myös kännyissä eli tuleeko Amazonilta nyt sitten Silkki kännykkä? Kiinalaisilla on paljon kokemusta silkin tuotannosta eli miten Kiinalaisten Alibabat sun muut suhtautuvat silkkitoukkien esiinmarssiin?
http://www.donanimhaber.com/tablet-pc/haberleri/Amazonun-tableti-Kindle-Fire-resmi-olarak-tanitildi.htm

http://boomzik.blogspot.com/2011/09/amazon-kindle-fire-unveiling-and-hands.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti