Suositut tekstit

keskiviikko 18. syyskuuta 2024

HONOR 90 Lite 5G -puhelin, 256/8 Gt - 169€

 Katselin kännyä ja silmiin pisti Honor 90 Lite 5G. Aika pätevän oloinen känny ja lähtee 169 eurolla.

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/883363/HONOR-90-Lite-5G-puhelin-256-8-Gt-Midnight-Black

https://www.gigantti.fi/product/puhelimet-tabletit-ja-alykellot/puhelimet/honor-90-lite-5g-alypuhelin-8256-gb-sininen/639413

https://www.techradar.com/phones/honor-phones/honor-90-review 

Honor 90 Lite on saanut ihan hyvät arvostelut ja hintakin on aika hyvä. Älä osta kalliita riistopuhelimia vaan laadukkaita ja edullisia puhelimia. 4G puhelimia saa alle satasella mutta 5G on hyvä olla kännyssä, koska ei se enää nykyaikana maksa kuin vähän enemmän.

https://suomimobiili.fi/testissa-honor-90-lite/ 

Jos nyt itse ostaisin 5G kännykän niin vahvasti harkitsisin Honoria 90 Liteä. Se on varsin pätevä puhelin, toista kuin HMD:n ja Nokia riistokännyt. 

https://www.io-tech.fi/artikkelit/testissa-honor-90/

https://kauppa.dna.fi/tuote/p/honor-90-lite-5g-cyan-lake 

Honoria saa yleisesti 169 eurolla ja siihen hinta ei taida mistään löytyä parempaa puhelinta. Jos lukia saa Honorin jostain halvemmalla tai paremman kännyn niin voi kommentoi alle.

https://enjoyingwonderfulworld.blogspot.com/2023/09/success-of-honor-90-5g-continues-all.html

Sen verran täytyy lisätä, että paketissa ei ole laturia vaan pelkkä johto. Latureita saa kaupasta ja monella on se jo ennestään.

lauantai 14. syyskuuta 2024

Avoimen koodin tekoäly

The Open Source Initiative (OSI) and its allies are getting closer to a definition of open source AI. If all goes well, Stefano Maffulli, the OSI's executive director, expects to announce the OSI open source AI definition at All Things Open in late October. But some open source leaders already want nothing to do with it.

https://www.theregister.com/2024/09/14/opinion_column_osi/ 

Lenovon pöytäkone - 139€

Lenovo ThinkCentre M910q DM i5t

Intel Core i5-6600T | 8 GB DDR4 | 256 GB SSD | Windows 11 Prof

Edullinen käytetty Lenovo Taitonetistä 139 eurolla.

https://taitonetti.fi/kaytetyt-poytakoneet/peruskoneet/Lenovo-ThinkCentre-M910q-DM-i5-6600T-8-256SSD

perjantai 13. syyskuuta 2024

maanantai 9. syyskuuta 2024

Heaven 17 ja GTA VI

Heaven 17 -yhtyeen "Temptation"-kappale on kasariklassikko ja yksi sen tekijöistä, Martyn Ware olikin innoissaan, kun sai kuulla edustajiltaan, että viisua haluttiin käyttää Grand Theft Auto 6:ssa. Hymy kääntyi kuitenkin pian ylösalaisin, kun kirjelmän lopussa luki könttäsummana 7500 dollaria. Mies heitti aiheesta postauksen X:ään haistatellen Rockstarille pitkät ja somekansan palaute on ollut kirpeää.

https://www.v2.fi/uutiset/pelit/39079/Klassikkohitin-tekija-haistatti-Rockstarille-pitkat--GTA-6-kayttokorvaus-olisi-ollut-epareilu/ 

Heavenillä on suuret luulot itsestään. Itse en viitsisi kuunnella tuollaista edes ilmaiseksi. Tuollaisesta roskasta edes jonkun hinnan maksaminen on sulaa hulluutta. Ei ole oikein minkään arvoinen kappale. Arvo on noin nolla euroa, dollareissa tietysti vähemmän. Melkein saisivat maksaa että tuollaista roskaa kukaan viitsii kuunnella.

Tekoäly muusikko

Recently, Microsoft's CEO of AI, Mustafa Suleiman, compared creative content on the open web to ‘freeware’ and implied that, unless otherwise stated, anything publicly posted online falls under the umbrella of fair use. This viewpoint is notable given that Microsoft has now integrated Suno directly into their AI Copilot service. In a similar vein, the former Google CEO Eric Schmidt, speaking at Stanford, told students: “if it [the product] takes off, then you hire a whole bunch of lawyers to go clean up the mess. But if nobody uses your product, then it doesn't matter that you stole all the content.”

https://www.musicradar.com/music-industry/its-awful-it-is-illegal-and-it-is-bad-for-our-society-have-ai-music-generators-been-trained-on-your-music 

Tekoäly tekee taidetta.

https://suppelaiset.blogspot.com/2024/04/tekoaly-laulaa.html 

sunnuntai 8. syyskuuta 2024

Suomalaisten tietokoneiden historiaa

Kaapelitehdas ja Salora kehittivät ensimmäiset radiopuhelimensa vuonna 1964. Vuonna 1979 voimat yhdistettiin Mobira Oy:ksi, joka siirtyi kokonaan Nokialle vuonna 1984. Kun digitaalinen GSM-verkko otettiin käyttöön vuonna 1991, alkoivat tietokoneet ja matkapuhelimet lähentyä toisiaan aivan uudella tavalla. Nokia perustikin tämän vuoksi Tampereelle oman mobiilidatalaitteiden kehitysyksikön vuonna 1993.

Vuonna 1996 Tampereella valmistui laite, jota monet pitävät maailman ensimmäisenä onnistuneena älypuhelimena. Nokia Communicator 9000 yhdisti GSM-puhelimen ja qwerty-näppäimistöllisen tasku-pc:n samojen kuorien sisään. Ensimmäisessä Kommunikaattorissa on 386-suoritin, joka ajaa graafista GEOS-käyttöliittymää MS-DOS-yhteensopivan ROM-DOSin päällä. Mustavalkoisen näytön resoluutio on 640×200 pikseliä. Laite oli menestys niin bisnesmiesten kuin kansanedustajienkin keskuudessa. Vuosituhannen vaihduttua Kommunikaattoreissa siirryttiin ARM-suorittimiin ja Symbian-käyttöjärjestelmään. Viimeinen tätä nimeä kantanut laite oli vuonna 2007 ilmestynyt E90 Communicator.

https://skrolli.fi/2014/06/60-vuotta-suomalaisia-tietokoneita/ 

Suomessa on asukaslukuun verrattuna touhuttu paljon tietokoneiden kanssa. Toivottavasti perinne saa jatkajansa.

https://jaasuo.wordpress.com/wp-content/uploads/2017/05/koneen_kokemus_pieni.pdf

http://ltl.tkk.fi/ice/muistio/tkkshktekniikanosasto_510.html 

Käytetty tietokone

Tietokoneita saa nykyään ostettua käytettyinä. Itse olen ostanut Taitonetistä kaksi tietokonetta: läppärin ja pöytäkoneen. Pöytäkone oli vanha HP ja kannettava oli vanha Lenovo. Olen ollut molempiin ihan tyytyväinen. Koneet ovat toimineet odotetusti ja mitään vikoja ei ole esiintynyt.

http://tietsikka.blogspot.com/2021/04/kaytetyt-tietokoneet.html