Suositut tekstit

torstai 22. elokuuta 2024

Pelikopteri tuli takaisin

Kanavan ytimenä ovat olleet pitkään omat tuotannot, joita ovat olleet muun muassa Extra Life -arvostelut, Pelivatkain-retropelivideot, Kuis hurisee -haastattelut, reportaasit, laitetestit, satunnaiset videoblogit ja Suomen pelimuseon tapahtumia ja uutisia käsittelevät videot. Vanhojen trailerien ja aktiivisemman let’s play/pelataan-videoiden sekä omakätisen tuotannon yhteenlaskettu videoiden määrä oli kanavan sulkeutuessa noin 6 400 videota.

Erityisen merkittäviä näistä ovat luonnollisesti Suomen pelimuseon videotuotanto. Pelikopteri-kanavalla on julkaistu runsaasti reportaaseja Suomen pelimuseon tapahtumista ja esitelmistä, ennen kaikkea aineistoa, jota ei ole saatavilla museon itsensä kanavista muun muassa kustannussyistä. Tämä historiallinen aineisto on nyt menetetty.

Kirjoitettaessa tilanne yhä elää ja yritykset kanavan palauttamiseksi ovat käynnissä. Pelikopteria tuottava Mediapalvelut ja sen toimittaja Jukka O. Kauppinen yrittävät edelleen palauttaa kanavan takaisin ja ovat toki kiitollisia kaikesta mahdollisesta avusta. Huonoimmassa tapauksessa Pelikopterin löytää tulevaisuudessa Tiktokista.

https://www.v2.fi/uutiset/pelit/38994/Youtube-sulki-mielivaltaisesti-suomalaisen-pelikanavan-kaksi-vuosikymmenta-peliasiaa-datataivaaseen-paivitetty/ 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti