Suositut tekstit

torstai 4. helmikuuta 2021

Älä osta Nokian kännyä

Tässä on tullut vertailtua eri kännyköitä ja niiden hintoja kun ostin uuden kännyn. Nyt huomioita: ainakin Nokian kännyt näyttäisivät olevan ainakin 20-30 € liian kalliita verrattuna vastaaviin. Xiaomi ja Poco ovat edullisia brändejä. Pienempiä kiinalaisvalmistajilla on myös edullisia diilejä. Apple on aina erittäin hyvä mutta kallis. Käytetty Apple on kalliimpi kuin uusi Xiaomi. Laajojen surffailujen perusteella kannattaa harkita vakavasti Xiaomin kännyä. Motorolalla on kanssa edullisia puhelimia. Motorola on muistaakseni Lenovon brändi nykyään (osti sen). Itsellä on ollut Motorolan tuotteita aikaisemmin ja ainakin silloin oli hyviä puhelimia. Lenovo osi aikoinaan IBM:n PC:t. Itsellä on Lenovon kannettava ja hyvin on toiminut. Itsellä on myös vanha IBM:n kannettava (X31). Aikanaan järjettömän kallis mutta toimii hyvin. Todella kestävä ja tukeva runko. Sen pitäisi olla Titaniumista el

Yes, it is only Titanium alloy with aluminium et al, pure titanium is 

very expensive!

https://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?t=39509

Kannettavassa pitää olla vahva runko jos sitä liikuttelee. Ei sen puoleen hyllystä löytyy myös halpa LG:n kannettava, jossa on muovi runko ja hyvin on kestänyt. Itse en ole saanut yhtään kannettavaa hajotettua. Olen pitänyt sen verran varovasti. Sonyn tabletin näyttö hajosi ilman syytä, oli tosin aika vanha, ehkä yli 6v. Sonyn laatu ei enää taida olla entisenlainen. Ei mikään ihme, että Kiina on pärjännyt niin hyvin elektroniikassa. Kiinalaiset laitteet ovat halpoja ja yllättävän laadukkaita, ei Nokian kyvyille enää pärjätä.

Nokian nykyjohto on toivottaman urakan edessä; en jaksa uskoa, että siellä pystytään uudistumaan riittävästi, Käsittääkseni on hyvin harvinaista, että mahtiyhtiö pystyy palaamaan mahtiasemaan asemansa kerran menetettyään. Applella meni aikanaan huonosti ja sitten se palasi takaisin mahtiasemaan. Apple on kuitenkin poikkeus. Nokialla ei ole oikein juurikaan mahdollisuuksia palata mahtiasemaan. Tämä ei tarkoita sitä etteikö Nokia voisi pärjätä jollain tasolla mutta mahtiasemaan se ei kykene palaamaan. Järkevä sijoittaja ei siis siihen rahojaan laita. 

Teknologia on politiikkaa ja Kiina on iso tekijä. Toivottavasti Kiina menestyy; Kiinan menestyminen teknologiassa on Suomen etu. Kiinasta saadaan rautaa halvalla ja se on suomalaisten etu. Suomi ei koskaan kuitenkaan pysty valmistamaan tietotekniikkaa eli Suomen ja Kiinan edut ovat yhtenevät. Onneksi Suomi ei ole lähtenyt poikotoimaan Huaweita vaan on antanut sen toimia vapaasti. Kiinan etu on Suomen etu. Kaikki jotka Jussia lukevat tietävät varmaan etten ole mikään valmistavan teollisuuden ystävä. Teollista tuotantoa ei kannata tehdä kuin sen verran kun on pakko. Talous muuttuu kovaa vauhtia palveluvaltaiseksi ja yksinkertaisesti teollinen tuotanto on pienelle maalle resurssien hukkaamista. Metsäteollisuus on tähän poikkeus. Arvoketjut pitää globalisoida; globalisaatio on pienen valtion etujen mukaista; erikoistuminen kannattaa aina. 


Kaikki lukijat varmasti tietävät etten ole varsinaisesti EU:n ystävä. EU ei edusta todellista globalisaatiota, koska se vaikka purkaakin rajoja, luo kokonaan uusia esteitä kaupalle. 

Joku Eva Nilssonin kaltainen länkkäri pilaa kaikki hyvät liiketoimintamahdollisuudet. Kansainvälinen kauppa pitää avata eikä sulkea. Kiina on hyvis eikä pahis. Tietyissä piireissä ei tykätä Brasiliasta vaikka Brasilialaiset oikeasti yrittävät parantaa kehitysmaiden asemaa. Brics maille kansainvälinen kauppa on ainut mahdollisuus kehittyä. 
Another source of global integration is the seriousness of the problems the world faces as a whole: climate change, new epidemic diseases, financial system insecurity, social violence, and warfare. Global warming and avian flu pandemic will plainly demonstrate interdependence -- even as these disasters will predictably have very different consequences in different parts of the world.

Miljardeille ihmisille globalisaatio on ainut tie kohti vaurautta ja itsemääräämisoikeutta. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti