Suositut tekstit

sunnuntai 10. heinäkuuta 2022

Copilot

Tekoälykoodari Copilot osaa ohjelmoi itsekseen.

https://venturebeat.com/2022/06/29/github-copilot-is-now-public-heres-what-you-need-to-know/

Ilmeisesti Copilot osaa ohjelmoida aika hyvin. Copilot kehittyessään voi hyvinkin säästää ihmisten aikaa sellaiseen koodaukseen, jota Copilot ei osaa tehdä. Ohjelmoinnissa on paljon sellaista hommaa, johon tekoälyapuri sopii. Ihmiselle jää sitten sellaisia hommia mitä kone ei osaa tehdä eli esim. sen päättäminen mitä ohjelma tekee ja miten. 

https://github.blog/2021-06-29-introducing-github-copilot-ai-pair-programmer/

https://jaliyaudagedara.blogspot.com/2022/06/playing-around-with-github-copilot.html

http://suppelaiset.blogspot.com/2022/02/tekoaly-koodaa.html

Tietokonealalle tämä on iso asia ja mahdollistaa kokonaan uudenlaisen liiketoiminnan. Suurempi tuottavuus tarkoittaa sitä, että tietokoneita voidaan käyttää paljon nykyistä laajemmin. 

Suurempi tuottavuus tarkoittaa suurempia liiketoimintamahdollisuuksia. Tietokoneet voivat levitä kokonaan uusille aloille jos tuottavuutta ei rajoita ihmisten voimat ja kyvykkyydet. Toivottavasti mennään pikkuhiljaa sellaiseen suuntaan, että tietokoneohjelman toiminta voidaan kuvata luonnollisella kielellä ja kone tekee sitten itsenäisesti koodin. Apuna voidaan tietysti käyttää erilaisia graafisia työkaluja, joilla selitetään ohjelman toiminta. Tietokoneohjelmissa on paljon toistuvia toimenpiteitä ja jos niiden suunnittelu voidaan automatisoida niin tuottavuus voi kasvaa valtavasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti