keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Nokia Lumia 800 ja 700 vanhanaikaisia

Kuittinen on sitä mieltä, että Nokia Lumia 800 on spesifikaatioiltaan 9–12 kuukautta muita jäljessä. Samaan aikaan puhelin on hinnoiteltu ”kunnianhimoisesti”. Kuittinen arvioi, että veroineen ja maksuineen puhelimen hinnaksi tulee yli 500 euroa. Nokian mukaan puhelimen arvioitu veroton myyntihinta on 420 euroa.
http://www.uusisuomi.fi/raha/117212-tyly-tuomio-nokia-lumialle-%E2%80%9Dkallis-ja-vanha%E2%80%9D

Nokia’s first wave of Windows phones are technologically outdated through and through – they will have to be sold purely on merits of design and software.

http://www.forbes.com/sites/terokuittinen/2011/10/26/nokias-new-windows-models-will-be-a-big-marketing-challenge/

Nokian tavoitehinta Nokia Lumia 800:lle on noin 500 euroa verojen kanssa joka on liikaa. Nokia Lumia 800 on tehojen osalta Samsung Galaxy S Plus tasoinen ja hinnan ollakseen järkevä pitäisi olla jotain Samsung Galaxy ja Samsung Galaxy S välissä eli noin (korkeintaan) 300€ Suomessa nyt. Joulumarkkinoilla korkeintaan 230€ ollakseen järkevä ostos kuluttajalle.
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/39269/dbhbq/Samsung-Galaxy-S-Plus-i9001-Android-multimediatietokone

Missään nimessä kuluttajan ei kannata maksaa huonommasta puhelimesta (siis Nokia Lumia 800) enempää kuin Samsung Galaxy S Plus:stä. Motorola Defy+ on omasta mielestäni parempi puhelin kuin Nokia Lumia 800 ja Motorola Defy+ maksaa vain 299€.
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/40743/ddfxq/Motorola-DEFY-Android-puhelin-kovaan-kayttoon-musta

http://tietsikka.blogspot.com/2011/10/apple-iphone-4s-ja-samsung-galaxy-s2.html

http://tietsikka.blogspot.com/2011/07/samsung-galaxy-s-plus.html

http://www.gigantti.fi/product/puhelimet-ja-gps/matkapuhelimet/I9001BLACK/samsung-galaxy-s-plus-i9001-matkapuhelin-musta

Missään nimessä Nokia Lumia 800 ei voi verrata esim. Samsung Galaxy SII joka maksaa Gigantissa vain 518€.
http://www.gigantti.fi/product/puhelimet-ja-gps/matkapuhelimet/I9100BLACK/samsung-galaxy-s-ii-i9100-musta

Samsung Galaxy R maksaa 485€ ja on parempi puhelin kuin Nokia Lumia 800 eli Nokian hinnoittelijat ovat aika korkealle arvostaneet oman puhelimensa.
http://www.gigantti.fi/product/puhelimet-ja-gps/matkapuhelimet/I9103BLACK/samsung-galaxy-r-i9103

http://techmaniaks.blogspot.com/2011/10/nokia-lumia-800-vs-nokia-n9-tale-of.html

http://zlstudios.net/2011/10/nokia-announces-lumina-800-windows-phone/

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2011/10/nokian-windows-tuotteet-esiteltiin.html

http://pjarvinen.blogspot.com/2011/10/nokian-julkistukset-odotetunlaisia.html

http://fi.mobnifo.com/2011/10/26/nokialta-tulossa-valkoinen-n9-tarjolle-viela-tana-vuonna/

17 kommenttia:

 1. Samsungin puhelimet eivät ole missään muussa parempia kuin isompi määrä sovellluksia. ja ainiin kirkas iso näyttö sekä iso moottori joka syö akkua aivan hirmuisesti. Nokia on perustellusti maailman paras puhelin tällä hetkellä varsinkin kun sitä vertaa saman hintaisiin. Toi on täyttä pas*** että lumia 800 olisi samaa kun jotku sampsunkin halvemmat mallit.

  VastaaPoista
 2. Tietsikka ei tue suomalaista teollisuuspolitiikkaa vaan on kuluttujan asialla.

  VastaaPoista
 3. Kännykän hyvyys ja paremmuus ovat pitkälti makuasioita, koska erot ovat kuitenkin suhteellisen pieniä.

  VastaaPoista
 4. Nämä asiat ovat menossa jo siihen suuntaan, että enää ei Mokian tuotteisiin pettynyt saa netissä sanoa Mokiaa Mokiaksi.

  Ainakin kauppalehden blogeissa on otettu tiukka linja ja Mokia nimen sisältävät viestit eivät läpäise seulaa.

  VastaaPoista
 5. Diktatuuri etenee väistämättä.

  VastaaPoista
 6. Androidin vertailu Symbian tai Win7 puhelimiin on speksien valossa turhaa ja typerää.

  Samsungin 300€ puhelimissa on saman verran potkua rauta-mielessä kuin Nokian 500€ puhelimessa. Samsung on siis väistämättä parempi? Ei niinkään. Android on huonosti koodattu alusta joka imee akkua ja tehoa julmetusti. Isoilla tehoilla se toimii hienosti. Toisaalta Symbian ja Win7 toimii hienosti heikommallakin raudalla.

  Tässä kuitenkin pitäisi keskitty siihen kokemukseen eikä rautaan. Kun puhelin toimii hienosti ja tekee kaiken sulavasti ja nopeasti niin mitä väliä vaikka sen sisällä pyöris C64:sen rauta?

  VastaaPoista
 7. Android mikään huonosti koodattu ole vaan Android on alustariippumaton. Se voi pyöriä monella prosessorityypillä. Intel x86, Arm ja Mips ovat kaikki tuettuja. Tiukasti hardiskoodattu käyttöjärjestelmä kuten pöytä windows ei pyöri kuin x86. WIndows phone pyörii vain qualcommin arm piireillä eli vaihtoehtoja ei ole. Mipsiä ei esim. tueta ollenkaan. Sama koskee linuxia. Linux pyörii valtavalla määrällä erilaisia prosessoreja aina Decin Alphasta hyvinkin eksoottisiin kokeellisiin prosessoreihin.

  VastaaPoista
 8. Alusta riippuvuus rajoittaa innovaatio mahdollisuuksia. Lännessä ei esim. decin alpha klooneja juurikaan käytetä mutta Kiinassa niitä tehdään ja suorituskyvyt ovat hyviä halvalla. Sama koskee mipsiä. Kiinassa on paljon mips kloonivalmistusta ja paikallisilla markkinoilla on mips perusteisia halpoja tabletteja. Nykyään huipputeknologiaa tehdään muuallakin kuin lännessa ja kiina on jo nyt suurin yksittäinen kännymarkkina.

  VastaaPoista
 9. Androidin vahvuutena ovat juuri kiinalaiset halppisvalmistajat.
  http://tietsikka.blogspot.com/2011/12/spreadtrumilta-halppis-android-siru.html

  VastaaPoista
 10. Android on varmaan joustava ja yhteensopiva monen komponettivalmistajan kanssa, mutta virusherkkyydestä ja tietoturvasta en mene takuuseen.

  VastaaPoista
 11. Joustavuus mahdollistaa halvat hinnat. Androidia voidaan ajaa mm. Mipsin prosessoreilla eli prosessorivalmistajia on paljon enemmän kuin muille käyttöjärjestelmille.

  VastaaPoista
 12. Lumia ei mielestäni kilpaile Samsung Galaxy s kanssa vaan on huippu käyttöjärjestelmällä varustettu Windows puhelin joka tulee saamaan päivityksiä toisin kuin Galaxy S. Ja hinnan suhteen kritisoisit enemmän iphonea, jonka tekeminen maksaa 112 dollaria ja myydään 800.

  VastaaPoista
 13. kyllä, mutta Nokialta saa uusia päivityksiä todella pitkään ja mites sitten Nokia n8? julkaistu 2kk aikaisemmin kuin Galaxy S ja saa uusia päivityksiä vieläkin ja juuri vähänaika sitten sai jopa Belle:n.

  VastaaPoista
 14. Lumian päivitykset päättää Microsoft eikä Nokia. Tosin Microsoft on ainakin xp:tä päivittänyt vaikka onkin jo antiikkinen. Kännykän arvo tehokäyttäjälle tippuu aika nopeasti eli monet ns. tehokäyttäjät vaihtavat kännyjä aika usein.

  VastaaPoista
 15. Minulla on ollut s galaxy + ja uusi rautani on nokia lumia 800. En missään nimessä hauku s galaxya mutta kyllä lumia 800 vie voiton.

  VastaaPoista
 16. Galaxy S ja II edustavat jo Samsungin vanhempaa mallisarjaa. 900 tulee markkinoille nyt, Samsungin uusin SIII. SIII verrattuna Nokian Lumiat ovat varsin primitiivisiä.

  VastaaPoista