maanantai 27. kesäkuuta 2011

Nokian hinnat julki - naurettavat

Nokia N9 hintatiedot julki.
Nokia N9:n 16 GB:n malli tulee myyntiin 660 dollarin ja 64 GB:n malli 749 dollarin suositushinnalla. Euromääräiset hinnat nykyisellä kurssilla olisivat näin ollen 465 ja 530. Luvut ovat linjassa New York Timesinuutisoimien tietojen kanssa. Lehden uutisoimat hinnat ovat vain viitisen euroa korkeammat. Giles kuitenkin huomautti, että suositushinnat voivat vielä muuttua. 
http://www.puhelinvertailu.com/uutiset.cfm/2011/06/27/nokia-pomo_kertoi_nokia_n9_n_hintatiedot

Itse pidän näitä hintoja aivan liian kalliina. Dollari hinnat ovat useasti olleet samat euroissa. 660 euroa Nokia N9:lle on liikaa kun Samsung Galaxy S lähtee päälle 300 euroon. Nokia N9 on prosessoritehojen suhteen verrannollinen Samsung Galaxy S:ään, ei Samsung Galaxy SII.
http://tietsikka.blogspot.com/2011/06/huawei-ideos-x6.html

Kuluttajan ei kannata maksaa Nokia N9:stä enempää kuin vastaavasta Androidista ja vastaavia Androideja saa tällä hetkellä 300 eurolla. Androidin softatuki on parempi eli Nokia N9:stä ei kannata maksaa kuin ehkä 70-80% vastaavan Android puhelimen hinnasta eli noin 240 euroa (tällä hetkellä). Julkaisu aikana Nokia N9:n oikea arvo lienee noin 199euroa. Syksyllä tulee Apple iPhone 5, joka on monessa mielessä high end puhelinta arvostavalle parempi ratkaisu kuin Nokia N9. Nokia N9 on teholtaan verrattavissa Apple iPhone 4:ään, ei Apple iPhone 5.

Itse ajattelin Nokian tekevän ainoan järkevän liikkeen tässä tilanteessa ja hinnoittelevan Nokia N9 kilpailukykyisesti eli nyt hinta voisi olla 399€ (max) ja syksyllä ehkä 299€. Kuluttajan ei missään nimessä kannata maksaa Nokia N9:stä liikaa, koska parempia Androideja saa halvemmalla.
http://www.engadget.com/2011/06/26/nokia-n9-are-you-buying-one/

http://nexus404.com/Blog/2011/06/26/nokia-n950-teardown-reveals-meego-smartphones-innards-nokia-n950-teardown-confirms-higher-resolution-camera-but-lower-battery-capacity-did-you-know-you-could-get-an-n950-for-free/

http://rj007-rjworld.blogspot.com/2011/06/interesting-facts-about-nokia.html

http://mahesh-mobiles.blogspot.com/2011/06/nokias-new-flagship-n9-gets-mixed.html

http://talouslehtienseiska.blogspot.com/2011/06/nokia-syoksyi-169-pykalaa.html22 kommenttia:

 1. Mitä paskaa sä oikeen kirjotat.... Perehdys ny vähän asioihin.

  VastaaPoista
 2. Siis muka ylihinnoiteltu N9?!?!?!?! Siis mun mielestä iPhone on ylihinnoiteltu! Alitehoinen prossu nykysiin verrattuna, muistia liian vähän ja kaikki muukin perseellään! Androiditkin on parempia kun iphone. N9 on oikean hintainen ja tulee olemaan menestys!

  VastaaPoista
 3. Jokainenhan saa ostaa Nokia N9 millä hinnalla haluaa mutta kuluttajan kannattaa vertailla hintoja ja ominaisuuksia.

  VastaaPoista
 4. Tässä vaiheessa on sitäpaitsi paha sanoa mitään, kun ei ole koko Nokia N9 edes markkinoilla. Kaikki on spekulaatiota tässä vaiheessa.

  VastaaPoista
 5. Selkeesti liian korkeet hinnat.

  VastaaPoista
 6. Paska puhelin, hinnoista viis.

  VastaaPoista
 7. "Tavalliset" ostajat ei kato tehoja vaan kokeilee kaupassa miten sulava käyttöliittymä on ja vertailee sitä! Eli mitä v***n väliä jos on huonot prossut mut ui on sulavampi kuin monessa 400€ puhelimessa. Ja kun on vielä meego/hatmattan käyttiksenä ja jos Alien Dalvik saa Android sovellukset pyörimään Meegolle, niin sovelluksia pitäisi alkaa riittää.
  Tosiaan, perehdys vähän asioihin!!!!

  VastaaPoista
 8. Alien Dalvikissa vaan suorituskyky on huonompi kuin natiivilla Androidilla eli 1Ghz prossu ei vastaa 1Ghz prossun suorituskykyä jos ajetaan toisessa käyttiksessä.

  Lienee totta ettei peruskäyttäjä tiedä mitään prosessoreista ja hitaampi prossu voi mahdollistaa paremman akunkeston joka on monelle myös tärkeä ettei 1 ydin välttämättä ole niin paljon huonompi kuin 2ydin. Toisaalta prosessorien tehonkulutus riippuu enemmän kellotaajuudesta kuin ytimien määrästä. P=U*I^2. Hitaampi dual core voi kuluttaa vähemmän energiaa kuin nopeampi (siis kello) single core. Tähän juuri perustuu sen kiinalaisen prosessorin toiminta.
  http://tietsikka.blogspot.com/2011/06/harmony-unified-processor.html

  VastaaPoista
 9. Ainakin viimeaikaiset tiedot tuntuvat koko ajan vahvistavan, että Nokia N9 vaiennetaan hinnalla millä hyvänsä.

  VastaaPoista
 10. perehdy asioihin... n9:n valtit on käyttö liittymä, kamera ja desing. "Kuluttajan ei missään nimessä kannata maksaa Nokia N9:stä liikaa, koska parempia Androideja saa halvemmalla." tässä ei ole androidia vaan meego ja android puhelimet eivät ole parempia...

  VastaaPoista
 11. Ei kännykästäkään ihan mitä vaan kannata maksaa. Samgsung Galaxy S (1Ghz, 1 ydin) saa 329€ Gigantista ja jotain kiinalaisia saa jopa alle 200€ elikkä joku 600-800€ on aika paljon gigahertsin kännystä.
  http://www.gigantti.fi/product/puhelimet-ja-gps/matkapuhelimet/N9ENNAKKO16/nokia-n9-16gb-ennakkovaraus-3-eri-varia

  VastaaPoista
 12. Miten pystyt edes vertaamaan Galaxy S ja "jotain kiinalaisia" N9:n kanssa kun ne ovat ihan eri maata! Herätys!

  VastaaPoista
 13. Kuluttaja päättää ovatko ne vertailukelpoisia.

  VastaaPoista
 14. Tarpeistahan se riippuu, ovatko vertailukelpoisia vai eivät. Käytin itse Android-puhelinta pari kuukautta, sitten lähti kiertoon. Ei töitä voi tehdä, kun akku on aina loppu tai loppumaisillaan, puhelut katkeilee ja ominaisuuksia puuttuu.

  Isoin tenkkapoo toimittajalle oli se, että Android ei osaa tallentaa puhelinkeskustelua. Tutkin asian perusteellisesti, ja lopputulema oli tämä: Android osaa tallentaa puhelun vain mikin kautta, ts. mieluiten kaiutin päällä, mutta handsfreetä käyttäen ei. Tarkistin kymmenen urbaanihuhua toimivista ohjelmista, ei tärpännyt. Android on puhelimen päälle liimattu tietokone, ei älypuhelin kuten Nokia.

  Nykyinen puhelimeni on vanha Nokia 5800. Hoitaa homman, tallentaa haastattelut ja akku sen kun kestää. Näin se vaan on.

  VastaaPoista
 15. No jos kännyä käyttää haastattelujen tallentamiseen niin sitten pitää hankkia känny joka sen osaa. Android puhelimiahan tehdään useaan eri laatuluokkaan ja tarkoitukseen.

  VastaaPoista
 16. Hahahah! mitä paskaa täällä kirjoitellaan. Varsinaisia asiantuntijoita.

  VastaaPoista
 17. tää on niin paska saitti et morjesta pöytään :D ei mukamas n9:sin tehot riitä :D hahahahahahaaa!!! softa on siinä niin helvetin kevyt niin turha laittaa siihen mitään virtasyöppöprosessoreita. vitun urpo blogaaja voisi ottaa ensi kerralla asioista selvää.

  VastaaPoista
 18. Ainakin tänne aina riittää kommentoijia ja lukijoita. Paska myy!

  VastaaPoista
 19. Mistä löydät 1GB RAM ja 64GB tallennustilaa? Maksan ennemmin näistä kun tuplaytimestä varsinkin kun softa Androidille ei kuitenkaan hyödynnä lisätehoa. Ja Android on muutenkin vanhanaikainen, ei sitä jaksa käyttää.

  VastaaPoista
 20. Itsellä ei ole mitään käyttöä 64GB tallennustilalle. Nopea prosessori on tärkeintä ja hyvä näyttö. Mitä ihmettä tallennat sinne?Mediaa ei kannata tallentaa kun sitä voi striimatakin. Ainoastaan omat tiedostot ovat tallentamisen arvoisia. Nokia N9 on ihan hyvä puhelin ja suurin ongelma siinä on, että Stephen Elop ei halua sen menestyvän. Varmasti tiedät, että myyrä on sanonut suoraan, että Nokia ei tule tukemaan Meegoa elikkä Nokia N9 on viimeinen meego Nokialta eli teknologisen evoluution loppuhuipentuma. Kannattaa hankkia puhelin jolla on tulevaisuus vaikkakaan puhelimien tulevaisuudella ei juurikaan ole väliä koska kulutustavaroitahan ne on.

  VastaaPoista
 21. Täytyy kyllä sanoa että täysi pettymys tuo n9 kyllä on,ei tahdo löytää verkkoa (kokeiltu eri simmeillä) ,rutisee kuin euron kiina puhelin,ja akun kesto huonoin mitä koskaan on tullut vastaan.
  Onneksi on isänpäivä tulossa joten voi antaa sen lahjaksi,hänellä kun on jo muuten niin paljon harmaita hiuksia.
  Paremman android puhelimen saa 200eurolla !

  VastaaPoista
 22. Motorolan Defy+ on prosessoriteholtaan vastaava ja puolet halvempi. Lisäksi panssaroitu. Ehkä kannattaa miettiä minkä ostaa.

  VastaaPoista