Suositut tekstit

maanantai 12. helmikuuta 2024

Telia valehtelee

Suomalaisoperaattorit ovat saaneet kaksi vuotta sitten viestin turvallisuusviranomaiselta. Viestissä korostettiin sitä, että turvallisuuden merkitys mobiiliverkoissa on kasvamassa. Tämä on ollut tärkeää huomioida toiminnassamme. Vaikka markkinoilla on ollut tarjolla edullisempaa ja tuotekehittelyssä edellä olevaa 5G-teknologiaa, olemme tästä huolimatta halunneet turvautua Suomessa yksinomaan Nokian teknologiaan.

Olemme lähteneet rakentamaan 5G-verkkoa kotimaisin voimin, lisäten läpinäkyvyyttä tietoturvallisuuteen. Vaikka päätös asetti meidät väliaikaisesti takamatkalle, niin se on kurottu jo umpeen, sillä Nokian teknologian suorituskyky on kirinyt tasoihin kilpailijoiden kanssa ja on paikoin jo edelläkin. Nokia-yhteistyön ansiosta olemme nousseet takaa-ajajista edelläkävijöiksi maailmassa, jossa tietoturvallisuuden merkitys korostuu entisestään.

On tärkeää, että voimme luottaa turvalliseen 5G-verkkoon, sillä 5G-verkon merkitys tulee kasvamaan tulevaisuudessa ja lähivuosina luo perustan meidän yhteiskunnan digitaaliselle infrastruktuurille. Tällöin 5G-verkon rooli kansallisessa turvallisuudessa korostuu, sillä mitä enemmän yhteiskunnan toimintoja siirtyy verkkoon, sitä tärkeämpiä verkon luotettavuus, toimintavarmuus ja tietoturvallisuus ovat.

https://yhteiso.telia.fi/turvaverkko-105/kotimainen-5g-turvallisuus-ja-luotettavuus-korostuvat-5g-verkossa-23163 

Älä usko Telian valheita. Miten Telia olisi sen suomalisempi kuin muutkaan operaattorit? Päinvastoin. Aikanaan Telia hukkasi vähän omaisuuden mikä oli suomalaisille kertynyt. Kuluttajan kannalta kaikki kolme operaattoria Telia, Elisa ja DNA ovat samanlaisia.

Lisäksi markkinoilla on muutama pienoperaattori kuten Globetel.

https://globetel.fi 

https://www.moi.fi/

Älä tue teknologisesti jälkeen jääneitä tuottajia kuten Nokia. Telia itse suoraan sanoo, että Nokian Telialle toimittama teknologia on jälkeen jäänyttä. Miksi kuluttajan tulisi tukea Nokiaa? Mitään syytä ei ole. Jos Nokia ei pärjää Suomen markkinoilla niin se on Nokian murhe, ei suomalaisen kuluttajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti