Suositut tekstit

lauantai 18. helmikuuta 2012

Parallesaatiolla rajansa

Ohjelmien parallesatioinnilla voidaan saavuttaa jonkun verran tehoja lisää mutta paralleeliohjelmointi on vaikeaa ja tähän asti sen automatisointi ei ole kunnolla onnistunut.
http://www.amdzone.com/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=13413:bulldozer-review-with-windows-7-patches&catid=41:cpus&Itemid=74

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/FX8150/1.html

http://www.uic.edu/depts/accc/newsletter/adn11/zen.html

https://computing.llnl.gov/tutorials/parallel_comp/

http://www.economist.com/node/18750706

http://www.eetimes.com/electronics-news/4236490/ZiiLabs-samples-stem-cell-Android-SoC

Normaalissa työpöytäkäytössä ei kannata ostaa yli 4:ää tai maksimissaan 8:aa ydintä. Käytännössä mitään hyötyä ei pääasiallisesti saa yli 4 ytimellä muuten kuin erityissovelluksissa. Kuluttajalle järkevin tehonlisääjä on SSD asema tällä hetkellä ja mahdollisesti nopeampi näytönohjain pelitarkoituksiin. Muistissa ei myöskään kannata tinkiä eli työpöytäkäyttöön kannattaa ostaa vähintään 4Gt ja mieluummin 8Gt muistia. 8Gt ylittävillä muistimäärillä ei nykyohjelmilla juurikaan saa mitään hyötyä jos ei käsittele poikkeuksellisen isoja tietomääriä.
http://www.futurechips.org/tips-for-power-coders/parallel-programming.html

http://www.futurechips.org/chip-design-for-all/a-multicore-save-energy.html

Jonkun wordin parallelisoinnilla ei ole juurikaan hyötyä, koska sen suorituskyky on jo riittävä. Paralleelialgoritmien kehittäminen on vaikeaa myös siksi, että ne pitää nykytekniikalla kehittää eri ydinmäärille erikseen, koska ne ovat hyvin herkkiä ajoituksille, jos halutaan hyvää tehokkuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti