lauantai 16. helmikuuta 2013

WLAN ja tietoturva

Internetissä pohditaan wlanin tietoturvaa.
http://keskustelu.suomi24.fi/node/11256940

Suojaamatonta wlan tukiasemaa voi käyttää kuka vain mutta jos siinä on salaus, niin sitten käyttäminen on ainakin vähän vaikeampaa. Periaatteessa kevyemmät salaukset murtuu kädenkäänteessä ja raskaampien murtaminen on sitten vaikeampaa ja tietyissä tapauksissa voi olla hyvinkin vaikeaa. Internetissä on olemassa ohjelmia joilla voi murtaa salauksia ja käytännössä kaikki wlan tukiasemat voivat murtua jollain menetelmällä. Kuluttajajärjestelmissä tuskin on sellaisia, joita ei millään voi murtaa kun jopa militaarijärjestelmien murtaminen onnistuu.

WLAN tukiaseman tietoturva ei kuitenkaan kokonaisuudessaan ole huono, koska esim. ethernetin murtamiseen ei yleensä tarvita mitään erityisosaamista, koska ethernetissä ei ole yleensä salausta.
http://www.certesnetworks.com/securitysolutions/ethernet-encryption.html

Ethernetin kryptausta kyllä tehdään mutta sellaisia varmaan on aika harvalla kotonaan. Periaatteessa tehokkaimmat yleisesti käytössä olevat wlan kryptaukset pitäisi olla hyvin turvallisia, jos ne on toteutettu täysin virheettömästi ja salasanat ovat todella satunnaisia eivätkä ole vieraiden tiedossa. Ihminen on yleensä tietoturvan heikoin lenkki.

Noin yleisesti ottaen kotikäytössä olevat järjestelmät murtuvat tarvittaessa hyvinkin helposti. Jos joku tarvitsee johonkin oikeusjuttuun lausunnon WLANin murtovarmuudesta; niin voin sellaisen antaa.

MAC osoite (MAC address)

MAC osoite identifioi verkkolaitteen.
http://en.wikipedia.org/wiki/MAC_address

http://compnetworking.about.com/od/networkprotocolsip/l/aa062202a.htm

http://compnetworking.about.com/od/networkprotocolsip/a/macaddressing.htm

MAC osoitteen (MAC spoofing) voi kuitenkin yleensä muuttaa eli se ei mitenkään yksiselitteisesti identifioi käytettyä verkkolaitetta. Tukiasemat usein tallentavat niihin yhteydessä olleiden wlan verkkokorttien mac osoitteet. Kannattaa siis vaihtaa mac osoitetta aina välillä. WLAN tukiaseman muistin voi yleensä tyhjentää laitteen hallinnasta mutta kannattaa muistaa, että todennäköisesti tieto jää kuitenkin tukiaseman flash muistipiireille niin kauan kun niiden päälle ei ole kirjoitettu uutta tietoa muutamaan kertaan. Flash piirit säilyttävät tietoa joka niistä on poistettu, koska yleensä flash piirit eivät varsinaisesti tuhoa tietoa ennenkuin flash piirin solun päälle kirjoitetaan tietoa.
http://whatismyipaddress.com/change-mac

http://www.miniwebtool.com/mac-address-generator/

http://whatismyipaddress.com/mac-address

http://en.wikipedia.org/wiki/MAC_spoofing

http://angryip.org/w/Home

http://www.2600.com/

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti