Internetissä pohditaan wlanin tietoturvaa.
http://keskustelu.suomi24.fi/node/11256940
Suojaamatonta wlan tukiasemaa voi käyttää kuka vain mutta jos siinä on salaus, niin sitten käyttäminen on ainakin vähän vaikeampaa. Periaatteessa kevyemmät salaukset murtuu kädenkäänteessä ja raskaampien murtaminen on sitten vaikeampaa ja tietyissä tapauksissa voi olla hyvinkin vaikeaa. Internetissä on olemassa ohjelmia joilla voi murtaa salauksia ja käytännössä kaikki wlan tukiasemat voivat murtua jollain menetelmällä. Kuluttajajärjestelmissä tuskin on sellaisia, joita ei millään voi murtaa kun jopa militaarijärjestelmien murtaminen onnistuu.
WLAN tukiaseman tietoturva ei kuitenkaan kokonaisuudessaan ole huono, koska esim. ethernetin murtamiseen ei yleensä tarvita mitään erityisosaamista, koska ethernetissä ei ole yleensä salausta.
http://www.certesnetworks.com/securitysolutions/ethernet-encryption.html
Ethernetin kryptausta kyllä tehdään mutta sellaisia varmaan on aika harvalla kotonaan. Periaatteessa tehokkaimmat yleisesti käytössä olevat wlan kryptaukset pitäisi olla hyvin turvallisia, jos ne on toteutettu täysin virheettömästi ja salasanat ovat todella satunnaisia eivätkä ole vieraiden tiedossa. Ihminen on yleensä tietoturvan heikoin lenkki.
Noin yleisesti ottaen kotikäytössä olevat järjestelmät murtuvat tarvittaessa hyvinkin helposti. Jos joku tarvitsee johonkin oikeusjuttuun lausunnon WLANin murtovarmuudesta; niin voin sellaisen antaa.
MAC osoite (MAC address)
MAC osoite identifioi verkkolaitteen.
http://en.wikipedia.org/wiki/MAC_address
http://compnetworking.about.com/od/networkprotocolsip/l/aa062202a.htm
http://compnetworking.about.com/od/networkprotocolsip/a/macaddressing.htm
MAC osoitteen (MAC spoofing) voi kuitenkin yleensä muuttaa eli se ei mitenkään yksiselitteisesti identifioi käytettyä verkkolaitetta. Tukiasemat usein tallentavat niihin yhteydessä olleiden wlan verkkokorttien mac osoitteet. Kannattaa siis vaihtaa mac osoitetta aina välillä. WLAN tukiaseman muistin voi yleensä tyhjentää laitteen hallinnasta mutta kannattaa muistaa, että todennäköisesti tieto jää kuitenkin tukiaseman flash muistipiireille niin kauan kun niiden päälle ei ole kirjoitettu uutta tietoa muutamaan kertaan. Flash piirit säilyttävät tietoa joka niistä on poistettu, koska yleensä flash piirit eivät varsinaisesti tuhoa tietoa ennenkuin flash piirin solun päälle kirjoitetaan tietoa.
http://whatismyipaddress.com/change-mac
http://www.miniwebtool.com/mac-address-generator/
http://whatismyipaddress.com/mac-address
http://en.wikipedia.org/wiki/MAC_spoofing
http://angryip.org/w/Home
http://www.2600.com/
Meillä ei ole varaa vihreyteen
6 tuntia sitten
MAC-osoitteen osalta myös seuraavat linkit auttavat käyttäjiä.
VastaaPoistaMAC-osoitteen hakua varten
MAC-osoitteen haku.
MAC-osoitegeneraattorille MAC-osoitteiden luontiohjelma.
Kiitos vinkistä.
VastaaPoista