Suositut tekstit

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Lockeed Martin ja kvanttitietokone

Quantum computing is so much faster than traditional computing because of the unusual properties of particles at the smallest level. Instead of the precision of ones and zeros that have been used to represent data since the earliest days of computers, quantum computing relies on the fact that subatomic particles inhabit a range of states. Different relationships among the particles may coexist, as well. Those probable states can be narrowed to determine an optimal outcome among a near-infinitude of possibilities, which allows certain types of problems to be solved rapidly.
http://www.nytimes.com/2013/03/22/technology/testing-a-new-class-of-speedy-computer.html?pagewanted=all&_r=1&

Kvanttitietokoneiden käyttöönotto edistyy.
http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/tiede/lockheed+martin+aloittaa+kaupallisen+kvanttitietokoneen+kehittamisen/a889117
Canadian quantum computing company D-Wave sold this vision of the future to Lockheed Martin in May of 2011, in the form of a single quantum computer. It appears as though Lockheed Martin was impressed with the result. The company has moved to commercialize the system and integrate the computer into business operations.
http://www.engineeringontheedge.com/2013/03/lockheed-martin-invests-in-quantum-computing/

http://gigaom.com/2013/03/22/lockheed-martin-wants-to-use-a-quantum-computer-to-develop-radar-aircraft-systems/

http://www.lockheedmartin.com/

http://consortiumnews.com/2013/03/23/the-greed-of-lockheed-martin/

Lockheed Martin on hyvin merkittävä teknologiayritys. Jotkut pitävät kvanttiteoriaa outona, mutta todellisuudessa se ei ole outo vaan ihan looginen. Kvanttitodellisuuden ilmiöt ymmärtää kun tajuaa, että klassinen mekaniikka hallitsee isompia asioita ja pienemmät asiat ovat kvanttitodellisuuden ilmiöitä. Ennen kvanttiteoriaa ajateltiin atomista aikalailla erilailla, mutta käsittääkseni silloinkin tajuttiin etteivät asiat voi todellisuudessa toimia siten.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bohr_model

http://en.wikipedia.org/wiki/Quantum_electrodynamics

http://en.wikipedia.org/wiki/Quantum_mechanics

Elämä ei olisi mahdollista maailmankaikkeudessa, jotka toimisi klassisen mekaniikan (eli Newtonin mekaniikan) mukaan. Tieteellisen ajattelun kehittymisessä otettiin 1700-luvulla tärkeitä askelia matematiikassa jne.

Mekaniikan ilmiöt kuitenkin mahdollistivat luonnontieteellisen ajattelun kehittymisen. Tiedettä on tehty mm. myös arabimaissa, Intiassa ja Kiinassa. Länsimaissa yleisesti unohdetaan muiden kulttuurien kontribuutio.
http://dwave.wordpress.com/2013/03/21/quantum-computing-for-learning-shaping-reality-both-figuratively-and-literally/

http://www.fas.harvard.edu/~hsdept/

http://www.fas.harvard.edu/~hsdept/rothschild_2013.html

Nykyään asiat ovat muuttuneet, koska nykyään tietokoneet ovat jo niin kyvykkyitä, että ne voivat laskea asioita ja tehdä monia asioita mitä ei pystyisi juurikaan tekemään ilman "digitaalisia" tietokoneita.
http://www.wolframalpha.com/

http://www.wolfram.com/mathematica/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti