tiistai 12. maaliskuuta 2013

Windows 8 läppäri - Acer Aspire S5 Ultrabook

Ostin sitten pitkällisen harkinnan jälkeen uuden kannettavan tietokoneen. Ostokohteeksi muodostui pitkällisten tinkimisten ja webbisurffailujen jälkeen Acer Aspire S5 Ultrabook 13.3" LED/Intel Core i5-3317U/4 GB/128 GB SSD/Windows 8 - ultraohut kannettava tietokone.

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/28653/dkgrt/Acer-Aspire-S5-Ultrabook-13-3-LED-Intel-Core-i5-3317U-4-GB-1

Koneessa on siis Microsoft Windows 8 ja täytyy sanoa, että Microsoft Windows 8 on kyllä varsin sekava ja käyttölogiikaltaan outo. Tähän asti on sinällään toiminut ihan hyvin mutta käyttölogiikka vaatii totuttelemista. Hiirellä ilman kosketusnäyttöä käytettäessä tiili käyttöliittymä on kokolailla turha. Mahdollisesti kosketusnäyttötabletilla kivempi. En ole konetta ehtinyt paljoa käyttämään mutta ihan hyvältä vaikuttaa. Kone on hyvin kevyt eli painaa vain 1.2kg joka on suhteellisen vähän 13 tuuman koneelle. Kevyempiäkin on olemassa ainakin Toshiballa vähän alle 1.2kg. Koneen erikoisuutena on thunderbolt liitäntä, joka on pc:ssä vieläkin hyvin harvinainen. Jos Windows 8 kanssa jaksaa elää ja haluaa kevyen koneen, niin kone on luultavasti ainakin suhteellisen hyvä valinta. Näytössä on muuten 1 kuollut musta pikseli mutta kuolleita pikseleitä on melkein kaikissa laitteissa eli mitenkään erikoista se ei ole.

Koneessa on SSD asema eli massamuistin suorituskyky on hyvä tosin tallennustilaa on vain 128GB. Acer väittää laitetta maailman ohuimmaksi 13 tuuman läppäriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti