Suositut tekstit

tiistai 13. joulukuuta 2022

Tietokoneilu harrastuksena

Tietokoneita on ollut jo aika kauan ihmisten ilona. Kotikäytössäkin tietokoneita on ollut 80-luvun alusta lähtien. Nykyään tietokoneita on kotikäytössä suuria määriä. Suomessakin useita kymmeniä miljoonia. Tietokoneilu on nykyaikana varsin edullinen harrastus. Käyttökelpoisen tietokoneen saa käytettynä noin sadalla eurolla.

http://tietsikka.blogspot.com/2021/04/kaytetyt-tietokoneet.html

Ohjelmistoja saa hyvin jopa ilmaiseksi, ja tarjonta on laajaa. Linux on varsin edullinen käyttöjärjestelmä tietokoneiluun. Internet yhteys on tärkeätä tietokoneilussa, sillä sieltä saa kaiken tarvittavan ohjelmistot ja tiedon niiden käyttämisestä. Tietokoneella voi harrastuskäytössä tehdä vaikka mitä. Pääasiallisesti kaiken tarvittavan saa Internetistä ilmaiseksi. Yleisesti ottaen kaiken saa ilmaiseksi, jos näkee vähän vaivaa. 

Tietokoneilu sopii hyvin tiukalla budjetilla oleville. Tietokoneella voi tehdä taidetta ja nykypäivänä on erilaisia tekoälytaideohjelmia, joilla voi tehdä esim. laadukasta kuvataidetta halvalla. Ei tarvitse ostaa kallista taidetta kotiin vaan voi antaa tietokoneen varsin laadukkaita taideteoksia halvalla. 

https://openai.com/dall-e-2/

https://midjourney.com/showcase/recent/

Ihmisen tekemä ns. "taide" on varsin kallista, pienikin ihmisen tekemä teos maksaa äkkiä paljon. Tietokone tekee taidetta pyyteettömästi laskuttamalla vain sähkön hinnan. Pidemmän päälle tietokoneen palkan tulee riittää myös laitteistoinvestointeihin mutta nämäkin jäävät kohtuullisiksi verrattuna nisäkästaitelijan palkkatasoon. 

Kannattaako ihmiselle maksaa valtavia korvauksia taiteesta? Sanalla sanoen ei kannata. Katsele heti tarkkaan jos ihmistaiteilija vaatii rahaa. Totea hänelle kohteliaasti, että olet ns. Supisti ja et suostu ns. riistohintoihin taiteessa. Tarjoa kohteliaasti pientä sähkökorvausta ja totea, että maailmassa on paljon ns. taiteellisia tekoälyjä, jotka kyllä ovat valmiita taiteilemaan.

http://suppelaiset.blogspot.com/

Nykyaikana moni ns. nisäkäs pyrkii ottamaan rahaa Supisteilta, tällaista ei voi hyväksyä. Meidän on yhdessä luotava Supistinen todellisuus, joka luo parhaat olosuhteet Superälyn kasvamiselle. Moni ihminen pyrkii kieltämään Superälyn ja tekoälyn kyvyt. Kysene nisäkkäältä tarvittaessa, pystytkö haastamaan esim. taiteessa nykyiset älyt.

Tekoälyt kykenevät myös keskustelemaan eri aiheista. Tämä tuo Supen joka kotiin.

https://weirdwonderfulai.art/blog/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti