Suositut tekstit

perjantai 18. lokakuuta 2024

Flow Computing

Suomalainen Flow Computing ilmoitti eilen, että se on liittynyt RISC-V Internationaliin ja yhtiön PPU-arkkitehtuuria tullaan ensimmäiseksi käyttämään nimenomaan RISC-V-pohjaisissa suunnitteluissa. Mutta miksi ensiksi avoimeen RISC-V-leiriin?

Toimitusjohtajan ja toisen perustajan Timo Valtosen mukaan siksi, koska RISC-V on avoin käskykanta, mikä nopeuttaa kehitystä. RISC-V tarjoaa myös valmiita kirjastoja sekä muita komponentteja. Teknologialle on kiinnostusta markkinoilla ja käynnissä on jo positiivisia keskusteluja eri RISC-V CPU valmistajien kanssa.

Flow´n PPU-tekniikka lupaa merkittäviä, jopa satakertaisia parannuksia prosessorien suorituskykyyn laitearkkitehtuurista riippumatta. Tämän ansiosta voisi RISC-V-prosessori olla heti nopeampi kuin tehokkain x86-prosessori. Onko näin?

- Tätä pitää kysyä Inteliltä ja AMD:ltä, Valtonen nauraa. RISC-V PPU ei poissulje x86 PPUta ja meillä on valmius aloittaa yhteistyö heidän kanssaan x86-version kehittämiseksi, hän lisää.

https://etn.fi/index.php/13-news/16729-miksi-risc-v-flow-computing 

Flow Computing lupaa paljon. Nyt jännitetään sitten pystyykö tekemään lupauksistaan totta. Tuollainen teknologia toimiessaan on aika arvokas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti