Suositut tekstit

tiistai 27. heinäkuuta 2021

Fedora 34

Asensin nyt sitten Fedora 34 yhteen kannettavaani. Se oli ollut käyttämätön. Aikanaan ostettu Microsoft Windows 8 ja pakko päivitetty Windows 10:een. En jaksanut enää käyttää Windowsia sen ongelmien takia vaan siirryin silläkin koneella Linuxiin.

Yritin asennella Ubuntu 21.04:ää mutta en saanut sitä asennettua. Kokeilin sitten Fedora 34:ää ja se meni paremmin. Toimii. Ainakin vähäsellä kokeilulla.

Asennettaessa piti kytkeä turvaominaisuudet pois ja siirtyä Legacy biosiin. DVD:ltä asennettaessa pitää Biosista muistaa laittaa bootti järjestys oikein eli USB DVD ensimmäiseksi. Sain Fedoran asennettua mutta siinä oli jonkin verran säätämistä, ei mennyt ihan ongelmitta. Kone on sen verran vanha eli en tiedä onko uudemmissa asentaminen helpompaa. Nyt oli kyllä aika vaikeata. Aikaisemmin on Linuxit asentuneet hyvin mutta tässä oli touhuamista. Arvasin kuitenkin oikeat asetukset eli en netistä etsinyt tietoa. Pikkuhiljaa pitäisi saada Linux asentumaan heittämällä. Kone oli Acerin ultrabookki. Hyvin toimii, kyllä huomaa, että on vähän enemmän prosessoritehoa kuin vanhemmassa koneessa. Käyttö on paljon mukavampaa. Pitäisiköhän vanhempaan koneeseen jossain vaiheessa asentaa joku kevyempi Linux kuin Fedora. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti