sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Boot to Gecko

Avoimiin webbistandardeihin perustuva puhelin etenee kohti markkinoita.
http://hacks.mozilla.org/2012/02/mozillas-boot-to-gecko-the-web-is-the-platform/
Mozilla is reportedly launching its HTML5-based mobile platform Boot to Gecko between the end of 2012 and early 2013.
"It's just the Gecko rendering engine," he said. "It's a Linux kernel and uses the same device drivers that Android uses. So if you're an OEM, you can get this thing set up in a few days, because it's using all the same drivers and stuff. All we wanted was the smallest possible kernel because we wanted the whole thing to be powered by JavaScript interfaces."
http://www.tomshardware.com/news/Brazil-Boot-To-Gecko-Mozilla-Gary-Kovacs-HTML5,15408.html

Androidiin verrattune Boot to Geckossa ei ole Java tai Dalvik virtuaalikoneita vaan se toimii suoraan Linuxin päällä. Androidia tukevien valmistajien luulisi olevan suhteellisen helppo tukea myös Boot to Geckoa. B2G voi luultavasti toimia pienemmällä muistilla ja mahdollisesti myös pienemmällä prosessoriteholla kuin Android, koska siitä puuttuu koko Java kerros kokonaan. Samalla vapaa koodi myös vapautuu Oraclen aiheuttamasta uhasta, koska Javaa ei enää tarvita ollenkaan.
http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/first-mozilla-boot-to-gecko-smartphone-to-go-on-sale-this-year-1076980

Itse pitäisin Boot to Geckoa erittäin mielenkiintoisena ja toivottavana kehitysaskeleena kohti hyvää webbikokemusta mobiililaitteissa. Nykysysteemeissä on aina ollut jotain toivomisen varaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti