sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

XBox 720 16-ydintä

Netissä huhutaan, että XBox 720 tulisi 16-ydintä.

16-ydintä on aika paljon. Onkohan kyseessä virtuaaliytimet (kuten Intelillä ja Sunilla) vai oikeat?16 ydintä on kuitenkin nykyvalmistusmenetelmillä täysin mahdollista ja IBM:llä (eli PowerPC) on tarvetta näyttää oman piiriteknologiansa mahti muille. 

Iso ongelma on kuitenkin noin monen ytimen ohjelmointi, koska vieläkään ei ole kyetty luomaan kunnollista omaa teoriaa moniprosessorijärjestelmien ohjelmointiin. Mitään yleistä menetelmää ei ole millä kyetään automaattisesti pilkkomaan ohjelma usean prosessorin suoritettavaksi vaan nämä täytyy vieläkin tehdä pääasiassa käsin. Moniprosessorijärjestelmien ongelmat ovat ohjelmoinnissa eikä valmistuksessa. Toisaalta moniprosessorijärjestelmien valmistaminen ei ole enää kovinkaan kallista eli ytimien lisääminen on suhteellisen halpaa. Tosin jos tiedetään, että laitteessa on 16 prosessoria niin ohjelmointi ei ole kovinkaan vaikeaa verrattuna siihen, että koodin pitäisi itse dynaamisesti kyetä sovittamaan itsensä eri prosessorimäärille.

Tietysti voidaan spekuloida lisää, että olisiko prosessorissa jopa Cellin tyyliin tiettyä heterogeenisuutta eli erilaisia apuytimiä?Stream computing on kaikesta haukkumisesta huolimatta mahdollistanut valtavia tehoja halvalla.

PowerPC nousee haudasta. Nykyäänhän Apple on Intelin ja Armin kumppani ja PowerPC on jäänyt.
http://armdevices.net/

http://zlstudios.net/2012/04/xbox-720-to-have-six-core-processor-dual-graphics-cards/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti