torstai 24. toukokuuta 2012

Android saanee MS Officen

Se tarkoittaa, että Microsoftin oman Windows Phone -käyttöjärjestelmä menettää kilpailuedun; Officen saa jatkossa muillekin puhelimille.
http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/kommentti+hei+hei+windows+phone/a810749

http://jtalous.blogspot.com/2012/05/microsoft-tuskin-pelastaisi-nokiaa.html

Microsoftin taloudellisille eduille ei ole mitenkään välttämätöntä omata omaa mobiilikäyttöjärjestelmää, suuret voitot ovat muualla. Microsoftille on tähän asti Windows Phonesta ollut lähinnä kuluja. Itse en pidä järkevänä Microsoftille tuottaa mobiiliakäyttöjärjestelmää, koska siitä ei ole muuta kuin kuluja ja tuottoja ei ole näkyvissä. Nokian tukeminen on täysin järjetöntä ja tuhoaa Microsoftin oman busineksen. Microsoft, älä ole sosiaalihuolto.
http://www.bgr.com/2012/05/23/microsoft-office-ipad-android-launch/

Microsoftin ylinjohto osaa varmasti laskea sen verran, että Applen iPadin ja Androidin tukeminen on paljon parempi bisnes kuin Nokian pellejohtajien pelastaminen. Itse olen jo aikaisemmin muistaakseni kirjoittanut jo tästä, että Microsoftin etujen mukaista ei ole tuottaa omaa mobiiliakäyttöjärjestelmää vaan yhteistyö alan muiden toimijoiden kanssa tuottaa paljon enemmän kuin oma käyttis. Omakäyttis tuottaisi enemmän vain silloin kun se olisi hallitseva eli markkinaosuus olisi reilusti yli 50%, muuten yhteistyö tuottaa paljon pienemmällä riskillä paljon enemmän. Käsittääkseni myös konsolibisnes on Microsoftille varsin heikosti tuottavaa eli siitäkin luopumista kannattaisi miettiä vakavissaan. Johtamisresurssit ovat aina rajalliset ja niiden tuhlaaminen hölmöyksiin ei ole järkevää.
http://www.tietokone.fi/uutiset/google_nuiji_oraclen_java_oikeudenkaynnissa

Oraclen häviö Googlelle Java jutussa lienee ollut viimeinen niitti Microsoftin innossa tukea omaa Windows Phonea ja Nokiaa. Microsoft luultavasti vetää tukensa Nokialta, jos ei tämän vuoden kuluessa meno parane reippaasti. Microsoft tuskin haluaa olla Nokian sosiaalihuolto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti