Suositut tekstit

keskiviikko 17. maaliskuuta 2021

Micron lopettaa 3D Xpoint muistin kehittämisen

The company told the market last night: "Micron has now determined that there is insufficient market validation to justify the ongoing high levels of investments required to successfully commercialise 3D XPoint at scale to address the evolving memory and storage needs of its customers."

The immediate impact of this XPoint withdrawal by Micron is that Intel loses its XPoint manufacturing partner and has no long term guarantee of XPoint chip supply, unless the Lehi foundry sale is made with an ongoing XPoint manufacturing commitment.

Intel decided to make Optane PMEM a proprietary architecture with a closed link to specific Xeon CPUs. It has not made this CPU-Optane DIMM interconnect open and neither AMD, Arm nor any other CPU architectures can use it. Nor has Intel added CXL support to Optane.

https://www.theregister.com/2021/03/17/micron_pulls_the_plug_on/

Mitkä ovat Micronin päätöksen vaikutukset? Lopettaako Intel myös 3D Xpointin kehityksen?

Intel voi jatkaa yksinään. Ostajaa voi olla vaikea löytää? Kannattaisiko Nokian ostaa jos halvalla saa? Jotkut haluavat tehdä sellaisia muisteja, joissa yhdistyy prosessointi ja muisti. Sopisivat tälläiset piiritä kännykkätukiasemiin?

Intelin tilanne on monessa mielessä huono. Entisestä x86 mahtiyhtiöstä on tullut moniongelmainen. Kannaisiko Intelin ja Nokian fuusioitua. Tälläinen yhdistelmä voisi olla kovaluu jos sen saisi toimimaan kunnolla. Intel on liian ylpeä tälläiseen ja sama koskee Nokiaa. Toisaalta jos tilanne on muuten toivoton, niin kannattaisi ehkä sitten kuitenkin kokeilla. 

Intel tule jossain vaiheessa kuuluisaksi slognistaan "Only paranoid survive" tai jotain. Paranoidisuus on hölmö strategia. Muistaakseni jossain vaiheessa Nokian johta Risto Siilasmaa käytti jotain samankaltaista höpinää (Paranoidi optimisti). Tälläisellä filosofialla ei yritystä pysty menestyksekkäästi johtamaan, mikä on nähty sekä Intelistä että Nokiasta. Risto Siilasmaa ei ole opetellut edes strategian perusteita. Siilasmaassa on mennyt kaikki hyvä opiskelu hukkaan totaalisesti. Nokian kulttuuri ilmeisesti tukee idioottien touhuamista, kaikki järkevät ja taitavat on ajettu pois ja jäljelle jääneet ovat sitten idiootteja tai sitten muuten moniongelmaisia. 

https://www.mobiiliblogi.com/2021/03/06/5g-tekee-tuloaan-kuluttajille-mutta-katseet-ovat-jo-6gssa/

http://telecomnewsaggregator.blogspot.com/

https://www.lightreading.com/cloud-nativenfv/nokia-ties-with-clouds-big-three-in-private-mobile-network-push/d/d-id/768108



Nokia Search- Nokia hakukone englanniksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti