Suositut tekstit

torstai 25. maaliskuuta 2021

Ubuntu 21.04

Pikkuhiljaa tulee se osa vuodesta jolloin Ubuntu uudistuu uuteen 21.04 versioon.

https://www.omgubuntu.co.uk/2021/01/ubuntu-21-04-release-features

Itse en ole mikään kauhean kova päivittelijä vaan kuljen vähän myöhässä niin pääsee helpommalla. Ei tarvitse miettiä miten toimitaan. 

https://www.linuxtoday.com/developer/canonical-releases-another-ubuntu-linux-kernel-security-update-to-fix-6-flaws-210324033503.html

Viime aikoina olen käyttänyt Fedoraa. Täytyisi varmaan uudistuu systeemi johonkin suuntaan. Kirjoittelen juttuja vanhalla Lenovolla jossa pyörii Linux. Pitäisi varmaan jossain vaiheessa ostaa uusi kone. Hyllyssä on vanha (tätä Lenovoa nuorempi) Asuksen läppäri, jossa Microsoft Windows 10. Se pitäisi varmaan jossain päivittää Linuxiin. Siinä on paljon tehokkaampi prosessori kuin tässä Lenovossa. Lenovossa on vanhempi Intel i3 ja siinä Asuksessa on Intelin i5. Lisäksi on muutama vanha pöytäkone. Itsellä on prosessoritehon tarve aika pienli eli olen hyvin selvinnyt näillä. 

https://www.hpcwire.com/off-the-wire/european-processor-initiative-epac1-0-risc-v-core-boots-linux-on-fpga/

Itselle varmaan riittäisi nopea Arm prosessoriin perustuva läppäri mutta sellaisia ei ole juurikaan saatavilla. Lähitulevaisuudessa Armin saatavuus varmaan paranee kun Apple siirtyy siihen (eli Apple M1).

Google Chromebookkeja saa kanssa aika edullisesti eli sellainen voisi olla vaihtoehto. 

Tietokonekauppahaku:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti