Suositut tekstit

tiistai 29. marraskuuta 2022

Ohjelmointikielet vuonna 2050

Tällä hetkellä Python, Java, C ja C++ ovat suosituimmat ohjelmointikielet. Mutta mikä on tilanne vuonna 2050? Tätä on vaikea ennustaa, mutta AnalyticsInsight on yrittänyt. Sen mukaan kärjessä jatkaa Python. Perustelujen mukaan Pythonin etu on monipuolisuus. Pythonilla voidaan toteuttaa yksinkertaisia ​​komentosarjoja tai kehittyneitä verkkosovelluksia. Python on helpottanut kehittäjien mahdollisuuksia käyttää erilaisia ​​ohjelmointityylejä. Sitä pidetään yhtenä helpoimmin opittavista  ohjelmointikielistä.

JavaScriptille ennustetaan kakkosijaa. Sitä pidetään ihanteellisena ohjelmointikielenä, jos tavoitteena on luoda dynaamisia web-elementtejä, kuten animoitua grafiikkaa tai interaktiivisia karttoja. Kolmanneksi tärkeimmäksi olisi nousemassa Googlen kehittämä Golang. Go on nopeasti kerännyt huomiota kaikkialta ympäri maailmaa, koska se pystyy käsittelemään moniytimis- ja verkkojärjestelmiä ja valtavia koodikantoja.

https://etn.fi/index.php/13-news/14310-mikae-on-taerkein-ohjelmointikieli-2050 

https://www.analyticsinsight.net/top-10-programming-languages-of-the-future-2050-outlook/

Noin kauas ei pysty millään ennustamaan, täysiä arvauksia. Itse veikkaan, että 2050 käytetään jonkinlaisia tekoälymenetelmäkieliä. Sellaisia kirjoitetaan tai sitten jollain visuaalisella työkalulla tuotetaan jonkinlainen kuvaus lopputuloksesta ja tekoäly luo sitten koodin ja muut tarvittavat jutut. Ehkä se kyselee luonnollisella kielellä sitten lisätietoja ja sitten ne annetaan interaktiivisessa luomisprosessissa. 

http://suppelaiset.blogspot.com/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti