tiistai 10. tammikuuta 2012

Ohjelmointi ei kuulu kansalaistaitoihin

Kaikki ovat varmaan yhtä mieltä siitä, että nykyaikaiseen yleissivistykseen kuuluu ymmärtää tietokoneiden ja ohjelmien sielunelämää. Mutta pitäisikö siihen kuulua myös ripaus ohjelmointitaitoa? Ja jos, niin mikä on helpoin tapa opettaa ohjelmointia?
http://www.mbnet.fi/artikkeli/blogit/net_nyt/tee_hyva_teko_ja_opettele_ohjelmoimaan

Olli Sulopuisto argumentoi MBNetissä, että ohjelmointi kuuluu yleissivistykseen. Ohjelmointi on kuitenkin sen verran erikoistunutta ja monelle turhaa, ettei sen osaamista voi pitää mitenkään erikoisen tärkeänä yleissivistyksen kannalta. Nykyään ohjelmia on niin laajasti saatavilla, ettei kaikkien kannata väkertää ohjelmia, vaan antaa siihen erikoistuneiden ihmisten tehdä tarvittavat ohjelmat.

Modernin talouden ja yhteiskunnan ominaispiirteenä on erikoistuminen eikä kaikkien kannata millään opetella kaikkea. Monelle ihmiselle yleisohjelmointikielten osaamisesta ei ole mitään hyötyä ja kannattaisi ehkä opetella erikoiskieliä kuten esim. Mathematicaa mieluummin kuin jotain Rubyä, Haskelliä tai C++. Webbiohjelmoinnista ei monelle ole ammatillisesti mitään hyötyä mutta esim. Mathematicalla voi tehdä pörssianalyysiä tai lääketieteellistä helposti joten sillä on monella alalla, missä käytetään matematiikkaa iloa ja hyötyä. Tilastoanalyysejäkään tuskin kukaan tekee C:llä mutta Mathematicassa on niihin valmiit rutiinit ja objektit(metodit). Tilastomatematiikkaan on olemassa erikoisohjelmia, mutta ne hoituvat myös Mathematicalla helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti