perjantai 2. maaliskuuta 2012

Linux tietokone paljon alle pelkän Microsoft Windows lisenssin

Linuxin kyky innovaatioihin kasvaa. Täysimittainen Linux tietokone maksaa nyt paljon vähemmän kuin Microsoft Windows lisenssi.
http://www.pcworld.com/businesscenter/article/251088/with_raspberry_pi_and_cotton_candy_linux_launches_a_revolution.html

Halvemmissa, alle 100 euron laitteissa on vielä paljon innovaatiovaraa ja Microsoft Windowsin on vaikea mennä kovin alas, koska silloin Microsoft ei saa rahaa. Tämä ilmiö luonnollisesti koskee myös kännyjä. Nokialla ja Microsoftille tulee todella vaikeaksi kilpailla kiinalaisten halpatuottajien kanssa Afrikan, Aasian ja muiden maiden halppismarkkinoilla vaan ne joutuvat kilpailemaan keskihintasarjassa ilman kykyä mennä todella alas. Kalliissa puhelimissa Nokialla ei ole kilpailukykyä Applea vastaan eli Nokia voi pärjätä korkeintaan keskihintaisissa puhelimissa mutta siellä kilpailu on äärimmäisen kovaa.
http://arstechnica.com/gadgets/news/2012/02/linux-computer-the-size-of-a-thumb-drive-now-available-for-preorder.ars
http://www.gmanetwork.com/news/story/250022/scitech/technology/world-s-smallest-thumbdrive-sized-computer-up-for-pre-order
http://tietsikka.blogspot.com/2012/02/raspberry-pi-on-julkaistu.html

Kehitysmaissa ja myös Länsimaissa on valtava kysyntä pienille halvoille tietokoneille, joilla hoituvat perusasiat. Monet eivät Länsimaissakaan tarvitse kovin paljoa tehoa vaan halpa Mips tai Arm prosessori on riittävä. Tietotekniikasta tulee todellista massojen huumetta ja oopiumia kurjalistolle.

http://tietsikka.blogspot.com/2012/02/kiinaprosessorit.html
Kiinalainen prosessoriteknologia pyrkii menemään koko aika hinnassa alaspäin ja tehoissa ylös. Kiinalla on valtava tarve tietotekniikalle ja markkinat ovat siellä helposti miljardiyksikköä vuodessa. Siinä riittää halppikselle markkinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti