keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Raspberry Pi on julkaistu

Raspberry Pi on sitten julkaistu. Saatavuutta ei kuitenkaan Suomessa ole.
http://techland.time.com/2012/02/29/raspberry-pi-35-computer-on-sale-but-good-luck-getting-one/

http://linuxandit.blogspot.com/2012/02/rpin-julkaisukaaos.html

Raspberry Pi perustuu Arm v11 käskykantaan eli se ei ole yhteensopiva Arm Cortex A8 tai A9:n kanssa.
http://www.arm.com/products/processors/classic/arm11/

Armeilla on käsittääkseni huono yhteensopivuus keskenään eli Arm11 koodin kanssa tulee Cortex sarjan prosessoreissa ongelmia. Armeissa ei kannata odottaa yhtä hyvää koodiyhteensopivuutta kuin Intel x86, jossa vanhatkin ohjelmat toimivat uudemmissa prosessoreissa heittämällä. Itse kannatan mahdollisimman harvojen käskykantojen tukemista, koska useat käskykannat tulevat kalliiksi. Symbiani käsittääkseni juuri tukee Arm v11 käskykantaa. Koodaaminen on erittäin kallista eli muutaman euron säästö prosessorissa on erittäin kallista säästöä.
http://tietsikka.blogspot.com/2012/02/usb-muistin-kokoinen-linux-tietokone.html

http://www.v2.fi/uutiset/viihde/12839/25-dollarin-GNULinux-purkki-myyntiin-huomenna/

Sinällään että hinta toimivalle tietokoneelle saadaan alle 30 euron on erittäin hyvä saavutus. Raspberry Pi vastaa teholtaa 90-luvun loppupuolen pöytäkoneita eli saavutus on monessa mielessä monumentaalinen.

Rakentelijoille Raspberry Pi on varmasti mielenkiintoinen, koska se soveltunee hyvin ohjaamaan erilaisia laitteita halvan hintansa ja Linux tukensa johdosta. Kuluttajakäytössä Raspberry Pi soveltuu myös vaikka halvaksi webbiselaimeksi ja vaikka mihin. Hiljaisena laitteena sitä voinee käyttää myös bittorrent clientinä, joka voi yöt ja päivät siirtää tietoa halvalla ja hiljaisesti. Toivottavasti saatavuu paranee, että sitä pääsee oikeasti kokeilemaan. Halvoista vastaavista voisi mainita myös Chumby Onen.

Senecan edustaja mainitsee videon loppupuolella, että tällä hetkellä Fedora Remix ei tue Raspberry Pin grafiikkakiihdytintä eli grafiikka ei ole kovin nopeaa.
http://pelitvehkeetjavisiot.blogspot.com/2012/03/raspberry-pi-on-loppuunmyynnissa.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti