lauantai 5. tammikuuta 2013

Linux ja pelit

Linuxin pelituki etenee. Etenkin jos Android lasketaan mukaan niin sitten kehitys on ollut nopeata. Ouya tuo konsolimaisia pelejä Androidiin ja vahvistaa merkittävästi koko Linux/Android ekosysteemiä.
http://www.v2.fi/uutiset/pelit/17224/Suomipeli-pyorii-OUYAlla/

Aikanaan MS-DOS, Microsoft ja Windows saavuttivat mahtiaseman suurimpana kotitietokonejärjestelmänä juuri laajan pelituen ansiosta, MS-DOS oli teknisesti surkea järjestelmä mutta sille oli paljon pelejä. Itse en onneksi koskaan ole juurikaan joutunut MS-Dosin kanssa tekemisiin mutta MS-DOS oli kuitenkin käsittääkseni surkea. Windowsille ei ennen Windows 95 juurikaan ollut pelitukea. Jos vapaa koodi/Linux/Android puolella kyetään saamaan Linux jollain tasolla kilpailukykyiseksi pelipuolella Windowsin kanssa, niin Microsoftin asemaa voidaan heikentää rajusti hyvinkin nopeasti. Perinteinen Microsoft Windows PC kärsii pelaamisen kannalta monista ongelmista vaikka onkin käytetyin peli platformi konsolien ohella. Itse en juurikaan pelaa Windows PC:llä vaan pelaan lähinnä Sony PS3:lla.

Ouya tuo Androidin televisioihin ja mahdollistaa pelaamisen. Itse arvioisin, että nyt pitää haastaa Microsoft tosissaan kotien valtiudesta, kun Microsoftin aika kuluu katastrofaalisen Windows 8 ongelmien kanssa. Nyt on aika valloittaa kodit Linuxille. Monet asiat suosivat nyt Linuxia. Perheillä on talidellisesti tiukkaa eli edulliselle konsolille on tarvetta. Lisäksi mobiili Android on kovassa iskussa eli sieltä tulee tulitukea Ouyalle.
http://www.v2.fi/uutiset/pelit/17224/Suomipeli-pyorii-OUYAlla/

Toivottavasti vapaan koodin joukot eivät hajaannu liian moneen pelilaiteprojektiin mutta onneksi Android/Linux järjestelmät ovat osittain yhteensopivia. Toisaalta eri järjestelmien välinen kilpailu kirittää mukavasti.
http://www.ouya.tv/

Nvidia Tegra 3 on hyvä piirivalinta tällä hetkellä, koska se on massavalmistettu ja sitä moni peli tukee jo valmiiksi. Lisäksi Nvidia osaa tehdä nopeita näytönohjaimia pelikäyttöön. Lisäksi aikanaan voidaan toeuttaa Ouya 2,3 jne tulevaisuuden Tegroilla.
http://tech2.in.com/news/console/new-video-shows-gameplay-on-ouya/671682

http://videogamewriters.com/finnish-developer-shows-ouya-console-in-action-58628

http://www.godisageek.com/2013/01/watch-video-shows-ouya-running-game/

Pidän itse jollain lailla harmillisena, että Nokia on valinnut pimeyden tien eikä heille kelvannut valon ja vapauden tie. Jollain lailla on ikävää, ettei voi kirjoittaa mitään hyvää Nokiasta. Nokia oli kuitenkin niin monta vuotta arvostettu yritys ja sen nykytilanne Stephen Elopin ja Microsoftin käsissä lähinnä säälittää.
http://jtalous.blogspot.fi/2013/01/nokian-tulevaisuus.html

http://ouyagamer.blogspot.fi/

http://en.wikipedia.org/wiki/Ouya

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ouya_software

Toivottavasti Ouya tuo eloa ja säpinää pelialalle ja aloittaa avoimien järjestelmien yleistymisen myös laajemmalti kotikäytössä.
http://kiltedmoose.blogspot.fi/2013/01/radio-universe.html

http://www.linuxtoday.com/infrastructure/open-source-linux-driver-supports-3d-acceleration-with-all-geforce-gpus.html

http://ouyaforum.com/showthread.php?18-List-of-Games-Coming-to-the-OUYA&p=5569

http://switzerland-gazebo.blogspot.fi/2013/01/smart-tv-game-company-takes-on-ouya.html

Taistelu sohvien valtiudesta tulee olemaan kovaa ja siinä ei luoteja säästellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti