tiistai 22. tammikuuta 2013

Microsoft luopuu XBoxista

"Koska se ei tee voittoa, se nähdään yhä enemmän haittana, kun samalla taistellaan Windowsin pelastamiseksi - eikä Microsoftin johdolla ole pitkään aikaan ollut hajuakaan siitä kuinka tätä yksikköä kasvatettaisiin tuloksekkaasti."
http://www.v2.fi/uutiset/pelit/17328/Analyytikko-uhoaa-Xbox-kuolee-ja-myydaan-Sonylle/

Itse olen jo aikaisemmin kirjoittanut, että Microsoft luultavasti lopettaa XBox puolen, koska se ei tuota tarpeeksi.
http://www.vg247.com/2013/01/21/microsofts-xbox-brand-will-be-sold-to-someone-like-sony-failure-is-inevitable/

Jos kilpailu Microsoftin ydinalueilla (eli PC Windows käyttis ja Office) kiristyy niin Microsoft luultavasti tiputtaa kaikki ylimääräiset heikosti tuottavat osat pois ja keskittyy vahvuuksiensa aseman turvaamiseen.
“Failure is already inevitable. At this stage, not even a new CEO can save Microsoft. Game over. Ballmer loses. And if you keep your money invested in Microsoft it will disappear along with the company.”
http://www.vg247.com/2013/01/21/microsofts-xbox-brand-will-be-sold-to-someone-like-sony-failure-is-inevitable/

Microsoft luultavasti myös jos kilpailu kiristyy tarpeeksi; tiputtaa Windows Mobile/Phone pois, koska sen tukemisessa ilman kunnollista menestystä ei ole taloudellista järkeä.  Yleensäkään yritysten ei kannata sääliä heikosti tuottavia osiaan, jos ne joutuvat kriisiin vaan voimavarat kannattaa keskittää vahvuuksien tukemiseen ja toimimiseen siellä missä yritys kykenee tekemään tulosta. Heikkotuottoisia osia voi pitää mukana optioina; mutta jos ne eivät tuota eikä niillä ole kunnollisia kasvumahdollisuuksia, ne kannattaa myydä. Yrityksen kannattaa myydä turhat osat pois vaikka ne olisivat voitollisiakin, koska ylimmän johdon aika on kallista ja sitä ei kannata tuhlata huonosti tuottavien osien johtamiseen.

Yleensä johdon ajan kalleus unohdetaan arvioitaessa yritysten toimintaa. Ylimmän johdon aika on kuitenkin niin kallista, ettei sitä kannata tuhlata huonoihin yrityksiin, vaan ne kannattaa lähes aina myydä. Nykyaikana ei kannata yleensä omistaa itse vaan myydä turha roipe ja keskittyä itse vain asioihin missä on mahdollista saada merkittävää tuottoa (lievä positiivinen tulos ei riitä).
http://onlyhardwareblog.com/2013/01/lenovo-linux-and-the-coming-of-the-chromebooks/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti