keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Älypuhelimen valinta

Älypuhelimen ostoa harkitessa kannattaa miettiä muutamaa peruskysymystä, joihin vastaamalla juuri itselle soveltuvan laitteen löytäminen on helpompaa. Kaksi tärkeintä kysymystä ovat mihin tarkoitukseen puhelinta aiotaan käyttää ja paljonko se saa maksaa. Omista lähtökohdista riippuu, voidaanko ominaisuuksissa tinkiä hinnan vuoksi, vai onko hakusessa paras mahdollinen hintaan katsomatta. Sen jälkeen voidaan miettiä mikä käyttöjärjestelmä vastaisi parhaiten tarpeisiin ja viimeisenä valita sopiva malli eri valmistajien valikoimista.
http://www.puhelinvertailu.com/uutiset.cfm/2013/05/01/alypuhelimen_osto-opas_nain_valitset_puhelimesi

Puhelinvertailu on tehnyt osto-oppaan älypuhelimen ostoa harkitsevalle. Todellisuudessa järkevä ostajan ostaminen on hyvin suoraviivaista. Microsoft Phone ja Nokia kannattaa heti ensimmäiseksi karsia ulos harkittavista vaihtoehdoista, koska se on huono valinta.

Android on hyvä valinta, koska sitä tukee moni valmistaja ja se on kaikista avoimin vaihtoehdoista. Suuri määrä valmistajia takaa kilpailun, innovaatiot ja sen, että vaihtoehtoja on joka lähtöön. Lisäksi Andoidille on saatavissa paljon ohjelmia ilmaiseksi. Androidin etuna on, että sille saa hyviä ohjelmia ilmaiseksi joista kilpailijoille täytyy maksaa. Microsoft Phonen Office ei ole mikään todellinen kilpailuetu, koska vastaavia ohjelmia saa ilmaiseksi Androidille. Esimerkiksi Kingsoft Office on erittäin hyvä ilmainen Android Office ja sillä toimivat Microsoft Officen Excel, Powerpoint, Word tietdostot hyvin. Yhteensopivuus on Excelillä hyvä Microsoftin tuotteisiin verrattuna. Esim. omaa tuotosta oleva suhteellisen monimutkainen Excel tiedosto toimii ja laskee asiat oikein Kingsoft Officella ja sitä pystyy editoimaan ilman ongelmia. Kaikki officet eivät tue esim. kaikki Excel käskyjä mutta Kingsoft Officen tuki tuntuu olevan erittäin hyvä.

Applen iOs kannattaa harkita, jos omistaa Applen tietokoneen ja haluaa saumatonta yhteensopivuutta siihen. Androidin yhteensopivuus Windows pöytäkoneen kanssa on vähintään yhtä hyvä kuin Microsoft Phonella eli Microsoftin yhteensopivuus Windows tietokoneen kanssa ei ole yhtään parempi kuin Androidilla. Apple iOs on erittäin hyvä käyttöjärjestelmä mutta jos sen ostaa kannattaa muistaa, että Applen tuotteita eivät valmista muut kuin Apple eli mitään ei saa todella edullisesti kuten Android puolella on mahdollista saada.

Kannattaa pitää mielessä, että sekä taulu- että kännyt toimivat parhaiten jos käyttää samaa systeemiä eli käyttäjälle on helppoa käyttää jos kaikki ovat esim. Applea tai Androidia. Applen tuotteissa valinta on helppoa, koska malleja ei ole paljoa. Androidissa vaihtoehtoja on paljon.

Androidia ostettaessa kannattaa ensiksi miettiä hintatasoa, koska se käytännössä määrää pitkälti laitteen.
http://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/4793c/Puhelimet-Android?s=price&o=A

http://www.gigantti.fi/catalog/puhelimet-ja-gps/fi_matkapuhelimet/matkapuhelimet?SearchParameter=%26%40QueryTerm%3D*%26CategoryUUIDLevel2%3DqKcKeQuvdnEAAAEnGmZ94OGk%26K%25C3%25A4ytt%25C3%25B6j%25C3%25A4rjestelm%25C3%25A4%3DAndroid%26discontinued%3D0%26online%3D1%26%40Sort.ProductListPrice%3D0

http://www.markantalo.fi/catalog/puhelimet-ja-gps/ma_matkapuhelimet/matkapuhelimet?SearchParameter=%26%40QueryTerm%3D*%26CategoryUUIDLevel2%3D3W8KeQuvOnQAAAEn0JF94OGk%26K%25C3%25A4ytt%25C3%25B6j%25C3%25A4rjestelm%25C3%25A4%3DAndroid%26discontinued%3D0%26online%3D1%26%40Sort.ProductListPrice%3D0

Kannatta katsoa useamman mallin hinta ainakin muutamasta verkkokaupasta ja valita sitten halvin riittävät ominaisuudet tarjoava malli.
http://blog.androidsuomi.fi/laitearvosteluarkisto/

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/0198/dhmxc/Huawei-Ascend-P1-Android-puhelin-valkoinen

Huawei Ascend P1 on hyvä ja edullinen puhelin.
http://blog.androidsuomi.fi/2012/07/huawei-ascend-p1-nousu-ylempaan-luokkaan/

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/31824/dkhfb/Samsung-Galaxy-Xcover-2-GT-S7710-saankestava-ja-polytiivis-a

Kalliimmassa hintaluokassa hyvä valinta on Samsung Galaxy S4.
http://www.markantalo.fi/product/puhelimet-ja-gps/matkapuhelimet/LGP880BLACK/lg-optimus-4x-hd-p880-alypuhelin-musta

http://cdon.fi/kotielektroniikka/htc_one_x%2b_black-21521795

Android puolella on joskus hyviä tarjouksia eli puhelimia voi saada joskus hyvinkin edullisesti. Applen laitteissa ei vastaavaa esiinny.
http://www.vertaa.fi/matkapuhelin/

http://www.edukas.fi/ryhma.cfm/puhelimet

http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/puhelimet/26392

Hintaseurannat eivät toimi kovin hyvin eli niillä ei ole muuta kuin avustava rooli.

Android on erityisen vahva Kiinassa ja Kiinan markkinat ovat valtavat. Androidin vahva asema Kiinassa takaa Androidin nopean kehittymisen ja edulliset hinnat kuluttajille.
http://jtalous.blogspot.fi/2013/04/melen-toimisto.html

http://jtalous.blogspot.fi/2013/04/gongkai-kiinalainen-open-source.html

Kiinalla on valtavat suunnitelmat elektroniikka alalla ja Kiinassa panostetaan nimenomaan Androidiin, koska se on vaihtoehdoista avoimin. Microsoft Phone ja iOs ovat amerikkalaisten hallinnassa. Myös Ubuntu Linux ja Firefox OS voivat tulevaisuudessa olla hyviä valintoja mutta niillä ei ole vielä saatavuutta.
http://bafric.blogspot.fi/2012/03/linux-in-zambia.html

Androidilla on oletettavasti myös parhaat mahdollisuudet pärjätä kehitysmaaoloissa, koska hinta on köyhissä maissa tärkeä. Valtavat kehitysmaiden massat pitävät teknologian hinnan Android puolella halpana. Lisäksi Androidin vahvuutena on riippumattomuus prosessoriarkkitehtuurista eli Intel voi tehdä Android puhelimia ja samoin Mips.
http://bafric.blogspot.fi/2012/03/linux-in-zambia.html

http://singularityhub.com/2013/04/24/switch-to-tablet-and-smartphone-drives-striking-sales-declines-in-pcs/

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti