perjantai 23. joulukuuta 2011

Chumby One

Hankin Chumby One laitteen ja ajattelin kirjoittaa jotain siitä. Chumby One osaa ajaa pieniä flash ohjelmia. Laite on ihan kiva. Mitään kovin järkevää sillä ei pysty tekemään. Pörssikursseja se osaa esim. näyttää ja päivän sään saa kivasti. Samoin uutisotsikoita saa kivasti näkymään muttei suomalaisista lehdistä.
http://www.chumby.com/

http://store.chumby.com/chumby-CHB802XXXX-one/dp/B0030QUU4M
Kaikki netin parhaat palat pienikokoisessa laitteessa - yli 1500 ilmaista erilaista sovellusta. Tämä laite on sääasema, herätyskello, kalenteri, uutisnäyttö, Facebook-, Twitter- ja YouTube-pääte, pörssikurssinäyttö, sähköposti, RSS-syötteiden näyttö, Flickr-näyttö, horoskooppi tai nettiradio. Sisäänrakennettu FM-radio. Täysin itsenäinen laite - vaatii vain langattoman verkon tai USB-liitäntäisen verkkoon kytketyn tietokoneen. Koko 8.9 x 10.2 x 8.9 cm.
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/23664/cmxvq/Chumby-One-3-5-mini-internet

http://chumby.wordpress.com/2011/08/01/chumby-and-televisions/

Chumbystä on olemassa isompi 8" näytöllä varustettu versio, missä on isompi prosessori ja muita parannuksia.
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/19639/cxdmj/Chumby-8-mini-internet

Chumbyyn saa lisävarusteena akun, jolloin se kestää jonkun aikaa ilman sähköä. Chumbyn wlan yhteydestä puuttuu WPA2 AES salaus eli sen liittäminen kotiverkkoon saattaa alentaa verkon turvallisuutta. Kotiverkkoon kuitenkin suurimmalle osalle riittää kevyempikin salaus. Chumbyä saa alle 50 eurolla. Chumby osaa soittaa musiikkia monelta Amerikkalaiselta musiikkikanavalta ja se osaa näyttää valokuvia (Kuvan laatu on tosin kehno valokuvakäyttöön). Äänenlaatu on jonkintasoista monoa mistä puheesta saa selvän. Chumbyyn saa kiinni ulkoisen kaiuttimen.

50 eurolla saa kivan lelun, jolla ei kuitenkaan pysty oikeastaan tekemään mitään järkevää helposti. Periaatteessa Chumby on ohjelmoitava eli jos jaksaa koodata niin sillä voi tehdä vaikka mitä. Chumbyn ohjelmia pystyy ajamaan Androidilla ja niitä voi myös liittää webbisivuille virtuaalikoneina.

 

Chumbyyn saa paljon erilaisia kelloja eli sitä voi käyttää kellona. Kellona toimii ihan hyvin. Kirkas hyvin näkyvä näyttö sopii hyvin kellokäyttöön. Herätyskelloksikin Chumby sopii mutta kannattaa ottaa huomioon, että ilman akkua (saa lisävarusteena) Chumby ei kestä sähkökatkosta.
http://forum.chumby.com/

http://www.engadget.com/2011/12/05/chumby-brings-app-network-to-lg-smart-tv-platform-more-living-r/

Chumby pyrkii laajentamaan ekosysteemiään Androideihin ja televisioihin.
http://www.ubergizmo.com/2011/12/chumby-and-lg-team-up/

http://www.theverge.com/2011/12/15/2638558/archos-35-home-connect-android-clock-radio

http://www.woot.com/Blog/ViewEntry.aspx?Id=20571

http://www.techandlife.com/2011/12/chumby-a-great-simple-internet-device-for-the-elderly/

http://wdwstevieb.blogspot.com/2011/12/this-friendly-reminder-is-brought-to.html

Chumby edustaa jossain mielessä post pc järjestelmiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti