perjantai 26. elokuuta 2011

Halvoissa kännyissä Nokialle isot mahdollisuudet

Älypuhelinkilvan kiihtyessä unohtaa helposti ne miljardit ihmiset, jotka eivät vaadi puhelimeltaan lukuisia sovelluksia, graafista käyttöliittymää ja supernopeaa internet-yhteyttä. Koko maailman mittakaavassa älypuhelimet kattavat kuitenkin vain pienen osan puhelinmyynnistä, vaikka tuovatkin suuret katteet. Kokonaisuutta tarkastelemalla myös halpojen puhelinten merkitys matkapuhelinyhtiöille kirkastuu.
http://www.tekniikkatalous.fi/ict/alypuhelinkilvassa+ei+nahda+metsaa+puilta+halvoilla+kannykoilla+miljardimarkkinat/a674647

http://conversations.nokia.com/2011/08/25/why-the-nokia-101-and-nokia-100-matter-a-report-from-africa/

Pörssi ylikorostaa älypuhelinten merkitystä, koska maailmaa on muuallakin kuin varakkaissa ylivelkaantuneissa Länsimaissa.
http://tietsikka.blogspot.com/2011/08/kiinalainen-halppiskanny-myy.html

Tietokoneet ja muut laitteet on pääsiassa suunniteltu länsimaiden oloihin ja ne eivät toimi kunnolla kehitysmaissa. Kehitysmaissa on isot markkinat olemassa, tosin maksukyky on heikko eli hinta pitää saada alas. Kestävyys ja vähäinen huollon tarve on myös tärkeää. Laitteiden pitäisi olla niin helppoja käyttää, että lukutaidotonkin (tai huonosti lukeva) osaa niitä käyttää. Lukutaidottomienkin keskuudessa on tarvetta tietotekniikalle ja vieläkin aika iso osa maailman väestöstä ei kykene lukemaan kunnolla. Kiinalaiset pyrkivät juuri näille kehitysmaamarkkinoille.
http://armdevices.net/2011/08/26/20-years-ago-today-linux-was-released/

http://tietsikka.blogspot.com/2011/08/huawei-s7-tablet-murotarjouksena-209.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti