sunnuntai 21. elokuuta 2011

HP:n WebOSilla ei merkitystä

HP luopuu webOS-laitteiden valmistamisesta hyvin yksinkertaisesta syystä: ne eivät ole käyneet kaupaksi odotetulla tavalla eikä niiden nähty käyvän kaupaksi tyydyttävästi tulevaisuudessakaan.
http://fi.mobnifo.com/2011/08/19/kuka-ostaisi-webosn-hplta/

HP:n WebOSsilla ei ole markkinoiden kannalta mitään merkitystä. Tabletti markkinoilla ei ole yksinkertaisesti tilaa muille kuin Apple iPadille ja Androidille. Pääasiassa tablettimarkkinat muodostuvat Applen iPadista eli edes Androidille tilaa ei ole kunnolla. Tässä ei ole mitään yllättävää, koska tabletteja menee kuitenkin niin vähän, että useammalle yrittäjälle ei ole millään markkinoita. Tuleeko koskaan muodustumaan laajempia tablettimarkkinoita kuin iPad jää nähtäväksi. Apple iPad voi  olla pidemmälläkin tähtäyksellä ainut jolle riittää kysyntää.

Tablettien tai minkä tahansa elektronisen laitteen tekeminen vaatii isoja investointeja suunnitteluun ja jakeluun ja nämä eivät ole mahdollisia kuin valtavilla volyymeillä myyville laitteille muille investointien rahoitus tulee olemaan hyvin vaikeaa. Muutamaa hassua tablettia ei kannata myydä vaan niitä pitää myydä paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti