tiistai 16. elokuuta 2011

Linuxia ei ole lyöty

Uudelleen muotoiltu teksti Microsoftin vuosikertomuksessa kertoo myös uudenlaisesta kilpailutilanteesta: linuxia ei enää pidetä uhkana, vaan nyt Microsoft kilpailee enää Applen ja Googlen kanssa, kertooteknologiasivusto ZDNetin kirjoittaja Ed Bott.
http://www.tietoviikko.fi/msareena/msuutiset/kaikkiareenauutiset/microsoft+quotlinux+on+lyotyquot++apple+ja+google+uhkaavat/a668718

Microsoft väittää, että Linux on lyöty vaikka Linux on elinvoimaisempi kuin koskaan. Perinteisessä Desktopissa Linuxin menestys on ollut pientä mutta muilla markkinoilla kuten sulautetuissa, servereissä, kännyköissä (Android, Bada), roboteissa jne Linuxin menestys on ollut hyvä. Mitä kauemmaksi mennään perinteisestä pc arkkitehtuurista sitä vahvemmaksi Linux tulee. Esim. Tileran 100 ytimiset prosessorit eivät kykene ajamaan Windowsia ollenkaan mutta Linux pyörii hyvin. Kiinassa ja kehitysmaissa on potentiaalisia tietotekniikan muotoja joihin Microsoft ei taivu. Kiinassa tehdään myös paljon prosessoreita, jotka eivät kykene ajamaan Windowsia vaan Linuxia. Kiinan markkinoita voidaan tällä hetkellä pitää vieläkin suhteellisen vähämerkityksisinä mutta ne ovat kuitenkin ainoat markkinat joilla on rajua kasvua.
http://www.shanzai.com/index.php/news-a-articles/14-news/452-cpus-in-the-us-made-in-china-well-20-odd-years-from-now.html

Kiinan tavoitteena on saavuttaa prosessoriautonomia USA:sta ennen vuotta 2020 ja muutenkin Kiinassa tavoitteena on teknologinen autonomia Länsimaista.
http://www.pcworld.com/businesscenter/article/238068/how_linux_mastered_wall_street.html

http://tietsikka.blogspot.com/2011/08/tabco-fusion-garagen-tabletti.htmlEi kommentteja:

Lähetä kommentti