tiistai 5. heinäkuuta 2011

Lytron Lightfield kamera

Lytro rakentaa uutta kamerateknologiaa, jolla kamera ottaa kuvan valokentästä, eikä kuten nykyiset kamerat vain pikseli tason dataa.
http://fi.mobnifo.com/2011/07/05/tulossa-pian-moninkertaisia-lte-vauhteja-wlanin-torkkumista-seka-mullistava-kamerainnovaatio/


They allow both the picture taker and the viewer to focus pictures after they’re snapped, shift their perspective of the scene, and even switch seamlessly between 2D and 3D views. With these amazing capabilities, pictures become immersive, interactive visual stories that were never before possible – they become living pictures.
Teknologia on aika monimutkainen ja vaatii kokonaan uudet kamerat ja tiedostoformaatit. Katseleminen tosin onnistuu olemassa olevilla tietokoneilla, jos tehot kuvien tulkitsemiseen riittävät. Lytron sivuilla on kuvia, joissa pääsee muuttamaan tarkennusta (tosin ne on esiprosessoituja eli prosessointia ei tehdä pc:ssä).
Lytron kamera on todella iso innovaatio valokuvaukselle sillä se todella muuttaa sen mitä kuva on. Lytroa ei luultavasti olisi koskaan filmille pystynyt tekemään eli se ei ole pelkkä kuvan digitalisointi kuten perinteinen digitaalikamera oli analogikameraan verrattuna.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti