perjantai 23. syyskuuta 2011

Valonnopeus ja neutriino

Valon nopeutta koskevissa tutkimuksissa on saatu mullistavia tuloksia. Kansainvälisen fyysikkoryhmän mukaan atomia pienemmät partikkelit, neutriinot, voivat liikkua hieman nopeammin kuin valo. Tähän asti on uskottu, ettei mikään maailmankaikkeudessa voi matkata valoa nopeammin.
http://yle.fi/uutiset/tiede_ja_tekniikka/2011/09/valoa_nopeampi_hiukkanen_uhkaa_jopa_suhteellisuusteoriaa_2894333.html

Valonnopeuden kattonopeutena rikkominen on iso asia. Avaako valonnopeuden rikkominen tien tietotekniikalle, joka toimii nykyisiä tietokoneita nopeammin?
http://atsoeerikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/83896-valoa-nopeampi-neutriino

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011092314442333_ul.shtml

http://press.web.cern.ch/press/PressReleases/Releases2011/PR19.11E.html

http://juffo.blogspot.com/2011/09/anti-gravity-drive.html

http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-15017484

Toinen iso asia on kvanttitietokoneet ja niiden mahdollisuudet.
http://www.tiede.fi/keskustelut/kemia-fysiikka-ja-matematiikka-f3/valonnopeus-on-rikottu-t52443.html

Valonnopeuden ylittämisestä ei vielä ole niin paljon tietoa, että sitä voisi pitää varmana vaan mittaukset pitää toistaa montaa kertaa ja mahdollisimman monella eri menetelmällä. Mittausvirhe on monessa mielessä todennäköisempi kuin, että neutriinot olisivat oikeasti ylittäneet valon nopeuden.
http://tietsikka.blogspot.com/2011/09/valoa-nopeampi-hiukkanen.html

Luonnon ominaisuudethan eivät ole mielipideasioita samalla lailla kuin monet muut mutta monessa mielessä on varsin hyvä jos valonnopeus kyettäisiin rikkomaan. Tämä avaa monia ajatuksellisia lukkoja, jotka on ihmisten mieliin ja tieteeseen aiheutettu sillä, että ihmisille on virheellisesti uskoteltu, että valonnopeus on kattonopeus. Käsitykseni on, että monet fysiikan alan ihmiset eivät ole pitäneet valonnopeutta maksiminopeutena vaan ovat pitäneet käsitystä valonnopeudesta maksiminopeutena virheellisenä.
http://dasublogbyprashanth.blogspot.com/2011/09/blog-post.html

2 kommenttia: