perjantai 2. syyskuuta 2011

Meego kuollut ja kuopattu

MeeGo on Nokian ja Intelin perustama yhteishanke tulevaisuuden mobiililaitteiden käyttöjärjestelmäksi. Nokia on suurelta osin luopunut MeeGo-projektista sen jälkeen, kun yhtiö aloitti yhteistyön Microsoftin kanssa ja otti sen Windows Phone 7:n tulevaksi pääkäyttöjärjestelmäkseen.
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20110990435

Meegosta ja Nokia N9 on ihan turha enää puhua.
http://fi.mobnifo.com/2011/09/02/viimeinen-niitti-meegon-arkkuun/

Mobiileistä käyttöjärjestelmistä ei ole pulaa, Kiinassa useita Alibabasta lähtien, Samsungilla Bada jne. Kuluttajien etu on, että marginaaliset käyttöjärjestelmät katoavat ja kehitysresurssit saadaan allokoitua niille joilla on taloudelliskaupalliset mahdollisuudet pärjätä. Itse pidän tällä hetkellä Bada ja Kiinalaisia käyttöjärjestelmiä vahvimpina Androidin ja Apple iOSin lisäksi. Microsoftin Mobile OS on pienempi ja vähämerkityksesempi kuin Samsungin Bada.
http://tietsikka.blogspot.com/2011/08/linuxia-ei-ole-lyoty.html

http://www.jkkmobile.com/2011/09/samsung-galaxy-note-presentation-from.html

http://www.donanimhaber.com/tablet-pc/haberleri/HP-TouchPad-uzerinde-Android-23webOS-30-cift-isletim-sistemi-basariyla-calistirildi.htm

Aasialaiset ovat voimakkaita käyttöjärjestelmä puolella, koska Intialaiset alihankkijat ovat Aasiassa  ja koska Kiinassa ostetaan maailman eniten puhelimia (ja Intiassa). Palkkataso on Intiassa ja Kiinassa paljon alhaisempi eli isokaan kehitysprojekti ei maksa järjettömästi ja alhainen kustannustaso mahdollistaa reippaan riskin oton.
http://www.dhgate-alibaba.com/dhgate-new-mobile-store/

http://www.alibabascammers.com/

http://www.engadget.com/2011/07/29/alibaba-announces-cloud-powered-aliyun-os-k-touch-w700-phone/

http://it-mobile-news.blogspot.com/

http://chinahour.blogspot.com/2011/09/what-bubble-googles-ex-china-chief.html

http://laimeasilli.wordpress.com/2011/09/02/intel-taisi-sitten-tappaa-meegon/

Meegon kehittämisen loppuminen on hyvä asia, koska näitä Linux variaatioita rupeaa olemaan liikaa ja karsinta parantaa Linuxin toimintaedellytyksiä.
http://distrowatch.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti