keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Jollan mahdollisuudet

The funding will come from a number of partners in Jolla's newly established ecosystem alliance, the company announced on Tuesday. While Jolla is yet to name the partners in question, it has said they will include chipset vendors, OEMs, ODMs, operators and retailers and that the alliance will be based in Hong Kong. Jolla itself will contribute €10m to the funding pot, Jolla's chief Jussi Hurmola told the Wall Street Journal.
http://www.zdnet.com/jolla-nabs-200m-funding-preps-meego-os-for-licensing-in-mid-2013-7000005117/

Jolla pyrkii luomaan uuden ekosysteemiin ja erityisenä fokuksena on Kiina.
China for homegrown innovation beyond the country's smartphone production industry. Hurmola told ZDNet in August that he believed there was a "pressure in Chinese industry to create something inside China" and that the company is hoping to feed that.
http://www.zdnet.com/jolla-nabs-200m-funding-preps-meego-os-for-licensing-in-mid-2013-7000005117/

Kiina haluaa irti Lännen teknologiavaltiudesta ja ne jotka kykenevät Kiinalle sen antamaan/tukemaan tulevat saamaan ruhtinaalliset palkinnot. Tosin Kiinan tukeminen tarkoittaa myös sitä, että kiinalle pitää antaa kaikki oikeudet ja valta. Kiinan kommunistinen puolue on kuitenkin valmis tukemaan valtavilla voimavaroillaan niitä, jotka antavat sille apua Lännen teknistä ylivaltaa vastaan.
http://tietsikka.blogspot.fi/2012/09/fxi-cotton-candy-jarjettoman-kallis.html

Kiinalla on varsin suurisuuntaiset suunnitelmat teknologian suhteen. Primäärinen pitkän tähtäimen tavoita on teknologinen riippumattomuus. Kiina haluaa todella pitkällä aikavälillä (n. 50 v) avaruuteen ja sieltä mineraaleja ja lisää kasvutilaa. Vuoteen 2020 mennessä Kiina pyrkii saavuttamaan Lännen elektroniikassa. Joskus 2020 Kiinan pitäisi olla kilpailukykyinen Lännen kanssa elektroniikan sekä valmistuksessa että suunnittelussa siten, että Kiinalainen prosessoriteknologia on myytävissä kv. markkinoilla "normaaleilla" hinnoilla.
http://www.tgdaily.com/mobility-features/66581-jolla-wants-a-sailfish-smartphone

Kiinassa on omiakin käyttöjärjestelmähaaveita ainakin Alibaballa ja ZTE:llä. Muillakin varmaan on haaveita luoda oma ekosysteemi. Kiinassahan myös kehitetään ja tutkitaan omia Linux variaatioita. Luultavasti myös muunlaisia omia käyttöjärjestelmiä kehitetään. Kiinassa on myös laajaa sotilastutkimustakäyttöjärjestelmissä eli siltä suunnalta voi myös tulla uutta. Avaruuskäyttiksiä avaruusrobotteihin myös luultavasti suunnitellaan. Kiinassa on myös jonkinlaista tarvetta todella uusille käyttöjärjestelmille, koska radikaalisti uusia prosessoriarkkitehtuureita maassa myös tutkitaan. Robottipuolelle tarvittaneen jotain aivan uutta, jotta todella älykkäät robotit tulevat mahdollisiksi. Linux on suhteellisen muokattava mutta voi olla, että se ei sittenkään taivu kaikkialle. Tulevaisuuden mahdollisuudet ovat paljon laajemmat kuin kännyt. Älykkäät autot, lentokoneet jne tarvitsevat radikaaleja innovaatioita prosessori ja käyttispuolella. Pikkuhiljaa unelmista tulee totta ja radikaalit uudet arkkitehtuurit tulevat mahdollisiksi. Minkälaisen käyttis on hyvä tekoälylle ja älykkäille roboteille? Avaruus on ääretön ja sinne mahtuu paljon käyttiksiä liihottelemaan.
http://worldwidegadget.blogspot.fi/2012/10/google-market-value-overtakes-microsoft.html

Erityisesti pilvipalvelut tulevat vaatimaan uudenlaisia käyttiksiä.
http://www.mobiiliblogi.com/2012/10/03/microsoftilta-kuitenkin-oma-puhelin/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti