torstai 11. lokakuuta 2012

PC katoavaa kansanperinnettä

Perinteinen PC on katoamassa. Tosin pc on arkkitehtuurisesti sen verran muuntautumiskykyinen että se kuitenkin jossain muodossa tulee säilymään varsin pitkään. Tietokoneiden muotokirjo tosin tulee kasvamaan paljon ja perinteinen PC jäänee pidemmän päälle varsin pieneksi tai jopa olemattomaksi tekijäksi markkinoille. PC:n katoamisesta puhuttaessa pitää kuitenkin muistaa, että PC käsite ei ole mitenkään kovin selvä. Mikä on PC ja mikä ei? Alkuperäisiä IBM PC ei enää ole aikoihin käytetty. IBM ei enää aikoihin ole itse edes PC:tä tehnyt vaan myi tuotantonsa Lenovolle.
http://www.itviikko.fi/talous/2012/10/11/pc-myynti-romahti--talous-tabletit-ja-windows-8-rokottavat/201239657/7

Määrällisesti luultavasti jo varsin pian muut tietokoneiden muodot ovat suurimmat tekijät markkinoilla. Taulutietokoneiden määrät kasvavat kohisten ja jo nyt taulutietokone voisi monella toimia ainoana tietokoneena. Samoin älytelevisioiden myynti kasvaa rajusti ja erilaisten tv:hen liitettävien älylaatikoiden. Erityisesti iso myynnin kasvu tulee tapahtumaan kehitysmaissa ja siellä halpa hinta on tärkeää ja samoin energian kulutus, koska aina ei ole käytettävissä verkkovirtaa. Android tabletti/känny kykenee toimimaan halvalla aurinkopaneelilla mihin perinteinen pc ei kykene.

Roboteissa olevat tietokoneet eivät ihan lähiaikoina tule syrjäyttämään määrällisesti nyky-PCtä mutta jonain päivänä tietokoneen yleismuoto voi olla robotti ja tietokoneita, jotka eivät juokse pidetään erikoisina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti