maanantai 15. lokakuuta 2012

Mekaaniset kiintolevyt hirvityksiä

”Pyörivät kiintolevyt ovat sukupuuttoon kuoleva laji. Niiden latenssi on hirveä”, kuten hän perusteli Slashdot-palvelun lukijakyselyssä. Nopeuden lisäksi Torvalds arvostaa myös ssd-levyjen äänettömyyttä.
http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/linus+quotkiintolevyt+ovat+saatanastaquot/a847260

Mekaaniset pyörivät kiintolevyt ovat todellakin suorituskyvyn tappajia.
“Rotating storage is going the way of the dodo,” Torvalds wrote. “How do I hate thee, let me count the ways. The latencies of rotational storage are horrendous, and I personally refuse to use a machine that has those nasty platters of spinning rust in them.”
http://www.wired.com/wiredenterprise/2012/10/linus-torvalds-hard-disks/

http://meta.slashdot.org/story/12/10/11/0030249/linus-torvalds-answers-your-questions

Jos uuden tietokoneen hankkii, niin kannattaa vakavasti miettiä SSD:tä. Kiintolevyt eivät sovi muuhun kuin tiedon varastointiin ja siihenkin heikosti. Palvelinkäytössä kannattaa vakavasti harkita SSD:tä. SSD tulee monessa tapauksessa käytännössä halvemmaksi. Jokatapauksessa kiintolevy tappaa tietokoneen suorituskyvyn eli sitä ei kannata hankkia kuin aivan kaikista halvimpiin kokoonpanoihin ja niihinkin kannattaa vakavasti miettiä SSD:tä. SSD:n suorituskyky on aivan eri ja tehoprosessorien tehot menevät aivan hukkaan mekaanisen kiintolevyn kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti