Suositut tekstit

perjantai 19. lokakuuta 2012

UG802 käyttökokemuksia

Tilasin paljon mainostetun UG802 kiinalaisen Android 4 arm tietokoneen Dealextremestä euro liittimillä (myynnissä myös US liittimillä, euro liittimillä euron kalliimpi). Tietokone tuli kiinasta noin 2 viikon kuluttua tilauksesta. Laite oli kuten luvattiin ja on toiminut tähän asti ilman ongelmia. Suorituskyky on hyvä (eli sellaista mitä dual core A9 voi odottaa).

Mitään suurempia ongelmia ei ole ilmennyt. Oman langattoman näppäimistön skandeja en ole saanut tunnistamaan mutta virtuaalinäppäimistöllä on kyllä skandit. Kaikki kokeillut android appsit ovat toimineet. Ainoana ongelmana on, että kaikki Google Playn appsit eivät tue laitteita joissa ei ole kosketusnäyttöä kunnolla mutta ainakin selaimet ja iso osa muistakin toimivat ilman ongelmia.

Itse voin suositella UG802 kaikille ilman suurempia varauksia. Hintaansa nähden (eli 52€ Suomeen) laite on erittäin hyvä ja laadukas. Smart TV käyttöön sopii hyvin ja suorituskyky on kohdallaan (eli erittäin hyvä hintaisekseen, 2 kpl Arm ja 4 kpl GPU prosessoreita). Suorituskyvyn pitäisi olla näillä spekseillä parempi kuin Apple iPad 2:sen.
http://jeffhoogland.blogspot.fi/2012/10/giving-android-chance.html

5 kommenttia:

 1. Tähän asti tikku on toiminut hyvin.
  http://tietsikka.blogspot.fi/2012/09/ug802-eu-liittimilla.html

  Dealextremessä myydään paljon tavaraa US liittimillä (litteät). Kannattaa ostaa suoraan eu liittimillä (pyöreät). US liittimiin on myös dealextremessä myynnissä pyöreät adapterit.

  VastaaPoista
 2. Elikkäs pystyykö lähettää ääntä elävääkuvaa esim. tabletista telkkariin tän tikun avulla?

  VastaaPoista
 3. Tikku itsessään on ihan täysi android tietokone eli se ei enää tarvitse tablettia mihinkään vaan toimii itsenäisesti. Youtubet+yle areenat jne toimii ihan normaalisti. Nykyään on jo uudempiakin malleja olemassa.

  Tikku laitetaan siis suoraan tvhen HDMI liitännän kautta ja sitten sillä voi ajaa ihan normaaleja android ohjelmia. Langattomaksi näppäimistöksi suosittelen Logitechin tuotteita. Jotkut tikut tukevat mm. bluetooth näppäimistöjä mutta se pitää katsoa tuotetiedoista. Tämä tikku ei tue bluetoothia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs tikku tukee sitten bt-näppäimistöä? minulla on bt-näppäimistö.

   Poista
 4. Sellainen tikku jossa on bluetooth.
  esim.
  http://dx.com/p/rikomagic-mk802-iiis-android-4-1-1-google-tv-player-w-wi-fi-1gb-ram-8gb-rom-hdmi-black-177486

  Rikomagic MK802 IIIS

  Muitakin varmaan on. Tikussa pitää lukea jotain esim. support bluetooth 2 tai isompi numero.

  Bluetooth Support Bluetooth 3.1
  En saanut selvää tuleeko tuo amerikkalaisella usb adapterilla vai eurooppalaisella. Hankit usb adapterin kaupasta suomesta jos tulee amerikkalaisella tai hankit deal extremestä eu plug power adapterin.

  http://dx.com/p/ug007ii-android-4-1-1-dual-core-google-tv-player-w-1gb-ram-8gb-rom-tf-2-micro-usb-black-196812

  Yllä olevassa on aikakin amerikkalainen usb adapteri eli se tarvitsee eu plug adapterin.

  http://dx.com/p/flat-to-round-power-plug-convertor-3529

  Joka on yllä. Tuo ei käsittääkseni täytä eun sähköturvallisuusstandardeja eli jokainen käyttää sitä ihan omalla vastuullaan.

  VastaaPoista