keskiviikko 26. lokakuuta 2011

SSD

Parhaan suorituskyvyn saavuttamiseen ei riitä pelkkä ssd-levy, vaan tarvitaan myös tukea laitteistolta ja ohjelmistolta.
http://www.mbnet.fi/viikonkokeiltu/index.aspx?viikonkokeiltu=187

MBnet on laatinut ohjelistan tärkeistä asioista SSD levyn ostajalle. SSD levyn suorituskyky on yleisesti ottaen paljon suurempi kuin perinteisten kovalevyjen. SSD levyjen kanssa on kuitenkin myös ongelmia. Ainakin vanhemmat SSD levyt kärsivät aikoinaan suorituskykyongelmista ajan oloon ja sitä varten kehitettiin levyjen rakennetta ja trim komento.
http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=16670&Itemid=99999999

http://www.informationweek.com/blog/storage/231901631

Normaalissa kotikäytössä uskoisin, että parhaiden SSD levyjen kanssa ei tule ongelmia ja nyky SSD levyt ovat jo aika hyviä. Megatavu hinnaltaan SSD ovat kuitenkin vielä varsin kalliita ja monet hankkivat perinteisen kovalevyn SSD:n rinnalla. Tällöin käyttöjärjestelmä asennetaan SSD:lle ja harvemmin tarvittavat ohjelmat sitten perinteiselle kovalevylle. Markkinoilla on myös ratkaisuja, jossa SSD:tä käytetään isona välimuistina.
http://tietsikka.blogspot.com/2011/10/tietokoneiden-energiatehokkuus.html

Helpoin ja ilmeisesti paras ratkaisu on kuitenkin asentaa OS SSD ja laittaa sitten manuaalisesti vähemmän tarvittavat ohjelmat kovalevylle ja enemmän käytetyt SSD:lle. Oma data kannattaa laitta SSD:lle jos mahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti