tiistai 11. lokakuuta 2011

Apple iPhone 4S suorituskykyiPhone 4S:stä on nyt julkaistu myös jo eri nopeustestiohjelmien antamia testituloksia. Näistä on kertonut muun muassa AnandTech. Yhteenvetona iPhone 4S on testeissä erittäin nopea – suoritinta mittaavissa testeissä noin kaksi kertaa niin nopea kuin iPhone 4 ja grafiikkasuoritinta rasittavissa testeissä jopa 7-8 kertaa nopeampi kuin iPhone 4. Lisäksi selaimen osalta JavaScript-suorituskyvyssä iPhone 4S oli erittäin nopea ja selvästi nopein kaikista markkinoilla olevista puhelimista. Osaltaan tästä saataneen kiittää myös iOS 5:ssä tehtyjä parannuksia.
Mielenkiintoista myös on, että iPhone 4S:n Apple A5 -suoritin vaikuttaisi olevan kellotettu vain 800 megahertsiin, kun samainen suoritin käy iPad 2:ssa yhden gigahertsin kellotaajuudella. Melko alhaisesta kellotaajuudesta huolimatta mitatuissa nopeuksissa ei kuitenkaan siis ollut valittamista.
http://fi.mobnifo.com/2011/10/11/apple-iphone-4sn-tehokkuus-vakuuttaa-alikellotetullakin-suorittimella/


Itse kyllä arvioisin, että Apple iPhone 4S:ssä on kyllä 1Ghz prosessori mutta energiansäästöalgoritmit pistää pitkissä testeissä kellotaajuutta automaattisesti alaspäin. Agressiivinen energiansäästöalgoritmi pienentää automaattisesti kellotaajuutta 1GHz -->800Mhz eli se pikemminkin selittää tulokset.
http://www.anandtech.com/show/4951/iphone-4s-preliminary-benchmarks-800mhz-a5-slightly-slower-gpu-than-ipad-2


Apple iPhone 4S tulokset ovat kuitenkin varsin hyvät. Paljon on keskusteltu, että miksi Apple iPhone 4S:ssä on vain 512Mb muistia. Yksi syy on luultavasti energian kulutus ja toinen on luultavasti, että Apple haluaa pitää kaikki iOs ympäristöt yhteensopivina ja jos jossain laitteessa on paljon enemmän muistia kuin muissa niin sitten enää ei välttämättä isommalle muistille tehdyt ohjelmat toimi pienemmissä koneissa. Samalla myös ohjelmien kehityskustannukset minimoituvat, koska niistä ei tarvitse tehdä erilaisia versioita tai testata eri muistimäärillä. Veikkaan että muistimäärä nousee sitten Apple iPhone 5 1Gt ja prosessoriksi tulee Apple A6 (4-ydintä).


Apple iPhone 4S on varsin tehokas ja ilmeisesti kaikista tehokkain 2-ydin puhelin. Nokia N9 ei tarvitse edes lähteä kilpailemaan tehoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti