tiistai 20. joulukuuta 2011

Imationilla menee huonosti

Tallennemarkkinoiden muutokset ovat pitkälti tuhonneet Imationin bisnekset. Kodakin karu kohtalo edessä.
http://seekingalpha.com/article/314313-imation-corp-following-in-the-path-of-kodak

http://www.theregister.co.uk/2011/12/20/imation_downturn/page4.html

Kodak, Imation ja Nokia ovat nykyään klassisia esimerkkejä siitä, miten markkinoiden muutokset voivat lyhyessä ajassa tuhota menestyvän yrityksen liiketoiminnan ja tulevaisuuden. Yrityksen tuhoutuminen markkinoiden muutoksessa on hyväksi koko yhteiskunnalle ja kuluttajille. Kodak ja Nokia olivat aikanaan menestyviä yrityksiä mutta kuten niin monta kertaa aikaisemmin, aika ajoi niistä ohitse.
http://jtalous.blogspot.com/2011/12/nokia-myynee-alypuhelimet-microsoftille.html

http://www.taiwannews.com.tw/etn/news_content.php?id=1792435

Riehuminen tuskin auttaa Kodakia vaan tuomioistuin tuskin hyväksyy Kodakin patenttia ja korvausvaatimuksia.Yleisesti ottaen kerran syöksykierteeseen joutunutta yritystä on hyvin vaikea oikaista. Kodakin ja muiden loosereiden (kuten Nokia ja Imationin) oikaiseminen on vaikeaa, joskus lähes mahdotonta. Missään nimessä sijoittajan ei kannata niihin kovin helposti sijoittaa vaikka ne historiallisiin arvostuksiin verrattuna vaikuttavat halvoilta.


All the buzz about Kodak hiring bankruptcy lawyers has investors, employees and retirees wondering and waiting. They want to know what's next for Kodak and what the future holds for them.
http://cityliving.whec.com/news/business/58169-whats-next-kodak-retirees

Nokian syöksykierre on jo jatkunut pitkään ja Nokian kyvyttömyys muuttaa suuntaansa on itselle ollut yllätys, koska Nokia kuitenkin pidettiin aikanaan erittäin hyvin johdettuna yrityksenä. Kodakki on samoin aikanaan ollut erittäin arvostettu ja arvokas yritys. Molempien ongelmat juontavat pitkälti siitä, että menestys opetti työntekijöille ja johdolle vääriä kuvitelmia omasta erinomaisuudesta ja markkinoiden muuttuessa todellista osaamista, jonka olisi voinut siirtää uuteen bisnekseen, ei juuri ollut.Itse en enää pidä kovinkaan todennäköisenä, että Nokia selviää, koska se ei enää kykene taistelemaan millään markkinoiden segmentillä. http://jtalous.blogspot.com/2011/12/android-symbianin-ohi-intiassa.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti