perjantai 2. joulukuuta 2011

Vesuvius 512 qbit quantum computer

The next generation of D-Wave’s technology is called Vesuvius, and it’s going to be a very interesting processor. The testing and development of this new generation of quantum processor is going well. In the meantime, here are some beautiful images of Vesuvius!
http://dwave.wordpress.com/2011/12/01/vesuvius-a-closer-look-512-qubit-processor-gallery/

D-wave on siirtymässä 128 qubitistä 512 qubittiin (Vesuvius). Käsittääkseni 512 qubittiä on jo tarpeeksi, että D-wave ylittää tietyissä sovelluksissa perinteellisten superien tehot.
http://tietsikka.blogspot.com/2011/07/d-wave-ja-multiversumi.html

http://tietsikka.blogspot.com/2011/06/d-wave-perustuu-neuvostotieteen.html
Basically, my take-away message was that we will be able to do computations involving many many more parameters than previously possible. Even now, he's promised the next upgrade of the chip (going from 128-QuBits to 512-QuBits) might allow us to speed up a computation that would take 320,000 years to perform classically to a mere 120 ms.
http://www.isi.edu/technology_groups/insy/blog/quantum_computing_-_eureka_moment

http://tietsikka.blogspot.com/2011/05/d-wave-myy-kvanttitietokoneen-lockheed.html

Kvanttitietokone murtaa ihmiskunnan käsityskyvyn toiselle tasolle.

3 kommenttia:

 1. D-Waven apparaatti ei kvanttilaskennan tutkijoiden mielestä ole varsinainen kvanttitietokone.

  VastaaPoista
 2. Riippuu määritelmästä. D-Waven kone pystyy ajamaan yhtä optimointi systeemiä/algoritmia eli sen ohjelmoitavuus on sitä, että voi asettaa painokertoimia qubitteihin algoritmille. D-Wave ei siis ole yleiskäyttöinen kvanttitietokone. Yleiskäyttöinen kvanttitietokone ei ole nykytekniikalla mahdollinen ja sen toteutettavuus on todella kaukana. D-Waven tekniikalla jokaiselle algoritmille pitää tehdä oma kvanttitietokone. Nyt D-Waven kone toteuttaa jonkinlaista lineaarista optimointialgoritmia.

  VastaaPoista
 3. Itse vähän epäilen, että yleisen kvanttitietokoneen joka on todella ohjelmoitavissa voi edes toteuttaa, koska näiden qubit tilojen säilyminen on hyvin vaikeaa saada aikaiseksi ja mitään klassisista digitaalisista tietokoneista tyypillistä ohjelmointia lienee turhaa haaveilla. Toisaalta paljon ongelmia voidaan ratkaista siihen kehitetyillä kiinteästi rakennettavilla kvanttitietokoneilla.

  Kvanttitietokone on enempi analogisen tietokoneen kaltainen ja myös niissä ohjelmointi on hyvin rajallista. Digitaalinen tietokone paradigma on aika kaukana kvanttimaailman olemuksesta, kun kvanttitodellisuudessa pätee kvanttikenttä ja se ei ole luonteeltaan digitaalinen nykytietokoneiden tapaan.

  VastaaPoista