torstai 24. marraskuuta 2011

AMD vaikeuksissa

AMD on kohdannut prosessorimarkkinoilla viime aikoina vastoinkäymisiä, sillä pahasti myöhästynyt Bulldozer-arkkitehtuuri ei onnistunut lunastamaan työpöytä- ja palvelinpuolella odotuksia suorituskyvyllään ja korkealla tehonkulutuksellaan. AMD:n prosessoriytimiä ja grafiikkaohjaimen yhdistävät APU-piirit ovat sen sijaan olleet positiivinen menestys, mutta nyt alalla liikkuu hurjia huhuja yrityksen GlobalFoundriesin 28 nanometrin viivanleveydellä valmistettavista parannettuun Bobcat-arkkitehtuuriin perustuvista Krishna- ja Wichita-koodinimellisistä APU-piireistä, jotka oli tarkoitus julkaista ensi vuonna.
http://muropaketti.com/amdn-28-nmn-apu-piirien-valmistus-kriisissa-tuotanto-siirtyy-tsmclle

http://www.extremetech.com/computing/101617-amd-may-be-betting-future-success-on-bobcat-not-bulldozer
AMD has had to make do with a tiny fraction of Intel’s R&D budget, not to mention its foundry capacity. As a result, the company’s performance has essentially relied on a series of Hail Mary passes beginning with the original K7 in 1999. When they’ve succeeded, AMD has thrived — but it’s been six years since the first dual-core parts rolled off the fab lines. AMD badly needed Phenom to shine in 2007. Instead, it sank. Phenom II came along a year later and cleaned up much of what was wrong with Phenom, but was never going to challenge Nehalem for the top of the performance market.
http://www.extremetech.com/computing/101617-amd-may-be-betting-future-success-on-bobcat-not-bulldozer/2

AMD:n on vaikea kilpailla Intelin kanssa, koska Intel on niin paljon suurempi ja Intelillä on paljon suurempi R&D budjetti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti