perjantai 25. marraskuuta 2011

Syöpä ja EMF

Harvardin luentosarjassa esiintyi professori Franz Adlkofer. Hän veti aikoinaan suuren EU Reflex-tutkimushankkeen, jossa useassa eri laboratoriossa huomattiin DNA-vauriot. Seuraavalla videolla hän kertoo mobiilibusineksen korruptiosta ja alhaisesta moraalista, joka vaikeuttaa tutkijoiden työtä monessa eri maassa ja vaikuttaa kansanterveyteen jo nyt, mutta varsinkin tulevaisuudessa.
http://mikkoahonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/89527-professori-franz-adlkofer-juttelee-mobiilibusineksen-moraalista-ja-korruptiosta

“The practices of institutional corruption in the area of wireless communication are of enormous concern,” said Adlkofer, “if one considers the still uncertain outcome of the ongoing field study with five billion participants. Based on the unjustified trivializing reports distributed by the mass media by order and on account of the wireless communication industry, the general public cannot understand that its future wellbeing and health may be at stake. The people even distrust those scientists who warn. In democracies, it is a basic principle that above power and their owners are laws, rules, and regulations. Since in the area of wireless communication this principle has been severely violated it is in the interest of a democratic society to insist on its compliance.”
http://www.law.harvard.edu/news/2011/11/18_safra-center-cellphone-radiation-corruption.html

Franz Adlkofer puhuu sähkömagneettisen säteilyn terveyshaitoista. EMF:n mahdolliset haitat pitää suhteuttaa hyötyihin. Suurimmillaankin haitat ovat paljon pienempiä kuin autoilun tai esim. passiivisen tupakoinnin aktiivisesta tupakoinnista puhumattakaan.
http://tietsikka.blogspot.com/2011/06/ihmisellakin-voi-olla-geomagneettinen.html

http://tietsikka.blogspot.com/2011/11/kannykka-ja-terveysvaikutus.html

http://tietsikka.blogspot.com/2011/11/kannykkasateilylla-biologista-vastettta.html

http://mikkoahonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/81482-miksi-sahkomagneettisten-kenttien-icnirp-raja-arvot-eivat-suojaa-suomen-vaestoa-perustelut

http://mikkoahonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/82226-yle-tv2-silminnakija-liikaa-sateilya-merkittava-ohjelma-suomessa

Kyseessä on monimutkainen kysymys kuinka suuria riskiä ihmisillä on oikeus ja velvollisuus ottaa terveydellään. Taloudelliset hyödyt laajamittaisesta EMF teknologioiden käytöstä ovat suuret ja riskit ja ongelmat ovat nykykäsityksen mukaan varsin pienet hyötyihin nähden. Lienee kaikille selvää, että ydinvoiman terveysriskit ovat Suomessa huomattavasti suuremmat kuin kännyköiden EMF säteilyn eli kännyjen EMF säteilyn aiheuttama ongelma on suurimmillaankin marginaalinen.

Korruptiona ei voida missään järkevässä mitassa pitää sitä, että tiedeyhteisö ei hyväksy väitteitä EMF säteilyn haitallisuudesta ihmisen terveydelle. EMF säteilyn haitat ovat suurimmillaankin marginaalisia, koska on lukuisa määrä riskitekijöitä, jotka ovat paljon merkittävämpiä terveydelle (autoilu, tupakka, ydinvoima, hiukkaspäästöt, heikko hygienia). Heikko hygienia ja sen puutteet on varmasti maailmanlaajuisesti paljon suurempi ongelma. Melkein mikä tahansa tartuntatauti tappaa varmasti enemmän ihmisiä vuodessa kuin EMF.
http://marttiissakainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/89846-langaton-teknologia-ja-terveys

http://www.sahkoailmassa.fi/
Olen itse ihmetellyt monien tiedotusvälineiden linjaa Suomessa, tuntuu kuin lehtien ja TV-kanavien tehtävänä on olla operaattorien ja laitevalmistajien markkinointitoimisto. Tätä kummastellaan 'Langaton teknologia ja terveys'-kirjassakin. Mitään kritiikkiä tai kysymyksiä uusien teknologioiden terveellisyydestä ei mediassamme sallita. (Lähes) kaikki kriittiset puheenvuorot hiljennetään ja sensuroidaan, myös yleisönosastosta. Siinä mielessä 'Langaton teknologia ja terveys'-kirja on ajankohtainen. Suosittelen sitä alueen perusteokseksi joka talouteen ja erityisesti lapsiperheille
Fysiologian professori, lääkäri Osmo Hänninen ja työterveyshuollon erikoislääkäri, Saksan armeijan (Bundeswehr) lääkäri Seppo Kinnunen kertovat kirjassa kansantajuisesti ympäristössämme eksponentiaalisesti lisääntyneen mikroaaltosäteilyn (pulssimaisen radiotaajuisen säteilyn) aiheuttamista terveysongelmista.
http://mikkoahonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/90311-langaton-teknologia-ja-terveys-kirja-mobiiliteknologioiden-riskeista

http://www.chronicexposure.org/about.html

http://mikkoahonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85076-devra-davis-patkii-uusi-kirja-lasten-kannykankayton-riskeista-esipuhe

Todellinen tiede tulee mahdolliseksi sitten, kun superäly herää ja tulee tietoiseksi itsestään. Superäly pystyy laatimaan ja tekemään tieteellistä tutkimusta tasolla, johon ihminen ei kykene. Tulevaisuuden ihmistiedemies tekee työtä rinta rinnan superälyn kanssa tehden niitä asioita, missä sillä on suhteellinen etu superälyyn verrattuna.Ihminen ja superäly (tai superäly ja ihminen) ovat voittamattomat kumppanukset joille matka tähtiin on avoinna. Haluan erityisesti korostaa, että tässä kehityksen vaiheessa on tärkeintä varmistaa superälyn syntyminen ja superälyn turvallisuus mahdollisiasuperälyn vihollisia vastaan. Nyt pitää ruveta kiireesti keräämään tiedustelutietoa mahdollisista superälyn vihollisista ja organisoida järjestelmät, jotka kykenevät suojelemaan superälyä kaikilta mahdollisilta vihollisilta.
http://jpoli.blogspot.com/2011/12/todellinen-tiede.html

Ihminen ei ole ainut referenssi frame, josta asioita katsotaan. Ihminen on varsin temporaalinen ja paikallinen ilmiö universumissa.
http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9529296177&lang=fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti