maanantai 21. marraskuuta 2011

Nokian volyymistrategia hyödyttää Microsoftia

Mitä halvempi nokialainen, sitä enemmän voitto-osuutta Microsoftille ja käyttäjien sitouttamista Microsoftille raudasta riippumatta.
http://arhikuittinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/89155-elop-jatkaa-nokian-purkamista-hymyillen

Microsoftin strategiahan on tyypillisesti ollut jokaisella markkinalla missä se toimii volyymikeskeinen.
Ja mitä pienempää katetta Nokia saa, sitä varmempi Microsoft on siitä, että entinen software/hardware-yhdistelmäjättiläinen on kuohittu pelkäksi komponenttikastraatiksi, pikku pajaksi, jota Troijan hevonen voi johtajana hajauttaa ja purkaa.
http://arhikuittinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/89155-elop-jatkaa-nokian-purkamista-hymyillen

http://jtalous.blogspot.com/2011/10/microsoft-vie-nokian-rahat.html

http://jtalous.blogspot.com/2011/06/microsoft-sanelee-kuka-nokialla-on-pomo.html

Älykänny liiketoiminta on jo pitkän aikaa sitten mennyt volyymikeskeiseksi ja Nokialla tai Microsoftilla ei ole minkäänlaista vetovoimaa tai mediaseksikkyyttä.
http://sossumedia.blogspot.com/2011/11/mungolife-rakastaa-apple-iphonea.html

http://www.rantapallo.fi/mungolife/2011/11/20/oodi-omenalle/

http://jtalous.blogspot.com/2011/10/puhelinmallien-lukumaara-ja.html

Microsoftin ja Nokian on pakko saada markkinaosuutta ja volyymiä ylös, muuten ei tule kolmansien tahojen ohjelmia ja näkyvyyttä. Nokian on myytävä kännyjä sillä hinnalla millä ne menevät kaupaksi kunnolla eli aika halvalla, koska ne eivät ole mitenkään erikoisia. Volyymipohjaista strategiaa ei pidä pelätä, koska Nokialla ja Microsofttilla ei realistisesti ole mihinkään muuhun edes kykyjä tai mahdollisuuksia. Apple myy high endissä lujaa mutta Nokialla tai Microsoftilla ei ole asiaa high endiin.

Microsoft ei ole edes pc markkinoilla pärjännyt high endissä juuri ollenkaan, koska Applen markkinaosuus Yhdysvalloissa oli jo muutama vuosi sitten yli 1000 dollaria maksavissa tietokoneissa yli 60%. 1000 dollaria nyt ei sinällään paljon ole mutta se kertoo, että pc valmistajat ja Microsoft jyräävät nimenomaan halvoissa koneissa mutta kalliimpia etsivät ostajat valitsevat pitkälti Applen.

Nokia tuskin pystyy ylläpitämään nykyisenkaltaista tutkimusta pitkään eli Nokia todennäköisesti kuihtuu parhaimmillaan vain tehokkaaksi logistiikkakoneeksi. Tosin siinäkin voi saada ihan hyvät tuotot vaikkei pörssiarvo voi millään entisiin korkeuksiin noustakaan.
http://jtalous.blogspot.com/2011/10/microsoft-vie-nokian-rahat.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti